İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdür V. Mehmet Şakir Örs, "Kutsal kitapların meyvesi zeytin ve Anadolu'nun altın sıvısı zeytinyağının, OLIVTECH Fuarı'nda uluslararası ekonomik bir değere dönüşmesi için uğraş verdik. Katılımcı firmalarımız yerli, yabancı alıcılarla OLIVTECH Fuarı'nda buluştu. Organizasyonumuz, katılımcılarımıza önemli ticari bağlantılar kurma fırsatı sundu. İkinci kez ev sahipliği yaptığımız fuarımız oldukça başarılı geçti. Hedefimiz bu başarımızı gelecek yıllarda artırarak sürdürmek, zeytin ve zeytinyağı sektörü başta olmak üzere ülkemiz ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmaktır. Ancak, bu hedefe ulaşılabilmesi için, zeytin ve zeytinyağı sektörünün Olivtech Fuarı'na sahip çıkması gerekiyor. Sektörün tüm temsilcilerini fuarımıza sahip çıkmaya çağırıyorum" dedi.

İZFAŞ tarafından 19 – 22 Nisan 2012 tarihlerinde organize edilen Olivtech – 2. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı sona erdi. 101 firmanın katıldığı Olivtech'te, fuarı ziyaret eden yabancı sektör temsilcileri Türk pazarıyla bağlantıya geçmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.  İzmir Uluslararası Fuar Alanı 3 ve 4 nolu hollerde gerçekleşen fuarda, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin, Sakarya, Uşak ve İtalya'dan firmalar yer aldı. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ziyaretçilerin yanı sıra, yurt dışından Almanya, Avusturya, Filistin, İran, KKTC, Libya, Mısır, Pakistan, Romanya, Rusya, Suriye, Ürdün ve Yunanistan'dan profesyonel alıcılar fuarı ziyaret etti.
Türkiye'nin uluslararası pazarda rekabet gücü yüksek tarımsal ürünleri arasında yer alan zeytin ve zeytinyağında, ürün çeşitliliğini ve kalitesini sergileyen Olivtech, ikinci yılında da katılımcılarına önemli işbağlantıları kurma olanağı sundu. Fuar kapsamında ilki düzenlenen 1.Chief Student Yemek Yarışması büyük ilgi görürken, Workshop etkinliği fuara renk kattı. Panellerde ise sektör tüm yönleriyle masaya yatırıldı. İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdür V. Mehmet Şakir Örs, "Kutsal kitapların meyvesi zeytin ve Anadolu'nun altın sıvısı zeytinyağının, OLIVTECH Fuarı'nda uluslararası ekonomik bir değere dönüşmesi için uğraş verdik. Katılımcı firmalarımız yerli, yabancı alıcılarla OLIVTECH Fuarı'nda buluştu. Organizasyonumuz, katılımcılarımıza önemli ticari bağlantılar kurma fırsatı sundu. İkinci kez ev sahipliği yaptığımız fuarımız oldukça başarılı geçti. Hedefimiz bu başarımızı gelecek yıllarda artırarak sürdürmek, zeytin ve zeytinyağı sektörü başta olmak üzere ülkemiz ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmaktır. Ancak, bu hedefe ulaşılabilmesi için, zeytin ve zeytinyağı sektörünün Olivtech Fuarı'na sahip çıkması gerekiyor. Sektörün tüm temsilcilerini fuarımıza sahip çıkmaya çağırıyorum" dedi.