Kariyer.net'in verilerine göre, yapı, üretim ve bilim sektörleri, iş ilanlarında öne çıkan alanlar oldu. Ancak en çok ilan alan sektörler arasında sağlık, turizm, gıda, elektrik/elektronik, maden ve metal sanayi de bulunuyor.

Kafkas Üniversitesi'nde çoban mülakatı sorunu Kafkas Üniversitesi'nde çoban mülakatı sorunu

Turizm sektöründe önemli artışlar

Özellikle turizm sektörü, iş ilanlarında gözle görülür bir artış yaşadı. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 52'lik bir artışla dikkat çeken turizm sektörü, istihdamdaki canlılığını koruyor. Bu sektörde en çok iş ilanı açılan pozisyon grupları arasında resepsiyon hizmetleri, misafir ilişkileri ve kat hizmetleri yer alıyor. Turizm pozisyonları için en fazla ilan yayınlayan iller ise İstanbul, Antalya ve Muğla olarak belirlendi.

İlan başına başvurularda telekomünikasyon sektörü  öne çıkıyor

İş arayanların en fazla ilgi gösterdiği sektör ise telekomünikasyon oldu. İlan başı başvuru sayıları, geçen yılın aynı dönemine göre artış gösteren sektörler arasında telekomünikasyon sektöründe en yüksek seviyeye ulaştı. Havacılık ve yapı sektörleri de ilgi gören diğer alanlar arasında yer alıyor. İlan başı başvuru sayısı en yüksek olan sektörler ise finans/ekonomi, havacılık, medya ve perakende olarak sıralanıyor.

Sektörel değişimler ve iş arayanların tercihleri

İlan veren şirketlerin talepleri ve iş arayanların tercihleri, Türkiye'nin ekonomik durumuyla da doğrudan ilişkilidir. Ekonomik belirsizlikler ve sektörel değişimler, iş arayanların tercihlerini etkilerken, iş ilanlarındaki artışlar da bu değişimlere paralel olarak şekilleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi