İZMİR EKSPRES

Eşini öldüren kadına 20 yıl hapis cezası

Abone Ol


Duruşmalarda ifade veren Zeynep Dönmez'e, olay tarihinde arkadaşları ile içki içmeye giden eşinin eve sabaha karşı geldiğini kendisinin de o saate kadar uyumadığını anlattı. Sanık Dönmez, anahtarı olmayan eşinin içeri girmek istediğini, bu halde onu eve alamıyacağını söylediğini belirtti. 4 çocuk annesi Zeynep Dönmez, "Kendisi kapıyı açamayınca, tartıştık. Başını cama dayadı. Bana bakıp dalga geçmeye başladı. Daha önce de beni dövüyordu. Televizyonun arkasında duran av tüfeğini aldım. Bana 'Dolduramassın, yapamazsın' dedi. Tüfeğe, 2 adet fişek koyup, kapattım. Nasıl olduğunu anlamadan tüfek patladı. Amacım eşimi öldürmek değildi. Çok pişmanım" dedi.

Savcı son duruşmada, Zeynep Dönmez'e eşini öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verilmesini, A.D.'nin ise beraatine karar ettirilmesini istedi. Son sözü sorulan sanık Zeynep Dönmez, olayın kaza sonucu meydana geldiğini söyledi. A.D'de ise beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Zeynep Dönmez'e nikahlı eşini öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verirken suçu haksız tahrik altında işlemesi ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezası 20 yıl hapse indirildi. A.D'nin ise yöneltilen suçu işlediği sabit görülmeyince beraatine karar verdi. Zeynep Dönmez'i avukatı, kararı temyiz edeceklerini belirtti.