Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, kutlamalara katılanlarla bir araya gelerek emekçilerin hakları için mücadele edeceklerini vurguladı. Yıldız, "Hedefimiz, emeğin karşılığını almak ve işçilerimizin maaşlarını zamanında ve eksiksiz ödemektir. Bu uğurda sizlerle birlikte her türlü mücadeleye hazırız" dedi.

Kutlamalar, Çiğli Belediyesi önünde yoğun katılımla başladı. 1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'nda yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler anısına saygı duruşuyla başlayan etkinliklerde, "Her yer Taksim, her yer direniş" ve "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" sloganları yükseldi.

Başkan Yıldız, çalışanların emeklerinin ve dayanışmanın önemini vurgulayarak, "1 Mayıs, işçinin haklarını savunmanın ve birlik olmanın günüdür. Bizler her zaman işçinin yanında olacağız ve hak mücadelesine destek vereceğiz" şeklinde konuştu.

İzmir'in ışığı: 15 saatte 5 organ nakli! İzmir'in ışığı: 15 saatte 5 organ nakli!

Kutlamalara katılan sendika temsilcileri de işçi haklarının savunulması gerektiğini vurgulayarak, "Yüksek enflasyon ve düşük ücretlerle mücadele ediyoruz. Kamuda çalışan işçiler olarak kadrolaşma hakkımızı istiyoruz" dedi.

Kaynak: BÜLTEN