1 Mayıs kutlamaları kapsamında, DİSK Ege Bölge Temsilciliği, TÜRK-İŞ, KESK İzmir Şubeler Platformu, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu ve TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu'nun çağrısıyla saat 10.00'da Basmane, Alsancak Limanı, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplanıldı. Bu noktalardan hareketle, 4 ayrı koldan Gündoğdu Meydanı'na yürüyüş gerçekleştirildi.

Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi'nden Muhteşem 19 Mayıs Vals Gösterisi Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi'nden Muhteşem 19 Mayıs Vals Gösterisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü ise geleneksel olarak Kültürpark Lozan kapısında toplanarak kortej eşliğinde Gündoğdu Meydanı'na doğru yürüyüş gerçekleştirdi. İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, kortejdeki düzeni sağlamak için ilçe başkanlarına gençlik kollarını görevlendirme talimatı verdi. Ayrıca Aslanoğlu, kortejin güçlü bir katılımla gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayarak, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlarının kortejin önünde kol kola yürümesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: BÜLTEN