Trendyol 1. Lig’de yakaladığı ivme ile bitime haftalar kala Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen Eyüpspor transfere hız verdi. Geçtiğimiz sezon başında adı Beşiktaş ile de anılan ve ardından Brezilya Ligi ekiplerinden Gremio’ya imza atan Diego Costa, Eyüpspor’un radarına girdi. Eyüpspor’un teknik direktörü Arda Turan, geçtiğimiz senelerde Atletico Madrid’de beraber forma giydiği 35 yaşındaki Costa ile bir görüşme gerçekleştirdi.

DİEGO COSTA İLE BİRLİKTE 71 MAÇTA SAHADA YER ALDI

Altınordu’yu Süper Lig takımı satın alıyor! Altınordu’yu Süper Lig takımı satın alıyor!

Arda Turan, Atlético Madrid kariyerinde Diego Costa ile birlikte 71 maçta sahada yer aldı. 4.257 dakika birlikte oynayan bu ikili, birbirlerine 2 kez gol pası verdiler. 2013/14 sezonunda Atlético Madrid, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Chelsea'yi 1-3 yenerek finale çıktı; bu maçta bu ikili 76 dakika birlikte oynadı. Atlético Madrid, bu final maçını Real Madrid'e karşı uzatmalarda 4-1 kaybetmişti.

100,5 MİLYON EURO BONSERVİS BEDELİ ÖDENMİŞTİ

Geçtiğimiz şubat ayında Botafogo'dan Grêmio'ya transfer olan Diego Costa, son 9 maçta 6 gol, 1 asist kaydetti. Sağ ayaklı forvet oyuncusunun sözleşmesi Aralık 2024'e kadar devam ediyor. Daha önce Atlético Madrid ve Chelsea gibi üst düzey takımlarda forma giyen Costa için toplamda 100,5 milyon euro bonservis bedeli ödenmişti. İngiliz ekibi, 2014 yılında 38 milyon euro ödeyerek golcü oyuncuyu Madrid ekibinden renklerine bağladı. 2018 yılında ise Atlético Madrid, 60 milyon euro karşılığında Costa'yı yeniden kadrosuna kattı. Costa, daha önce Chelsea ve Atlético Madrid gibi kulüplerde 3 UEFA Süper Kupa, 2 Premier League, 1 Avrupa Ligi Kupası ve 1 LaLiga şampiyonluğu kazanmıştı. Costa, İspanya Milli Takımı'nda ise 24 maçta 10 gol atmayı başardı.

Editör: Adnan Karabulut