Ekonomik zorluklarla mücadele eden futbol takımları radikal kararlar almaya devam ediyor. Farklı liglerde oynayan İzmir takımları büyük zorluk çekerken küçülmeyi sürdürüyor.

İşte temsilcilerimizin son durumu:

“Gücümüz yetmiyor”

Altınordu FK, TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta altyapı ağırlıklı kadrosuyla sezonu 12'nci sırada tamamlarken, yaşadığı ekonomik sebeplerden ötürü yapı değişikliğine gideceğini açıkladı. Türk futboluna birçok yıldız isim kazandıran Altınordu, bu kimliğinden vazgeçecek. Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder, Berke Özer, Enis Destan gibi isimleri Türk futbol piyasasına kazandırmıştı. Başkan Mehmet Seyit Özkan 12 yıl boyunca uyguladıkları modelden vazgeçeceklerini söyledi. Giderlerin çok arttığını belirten Başkan Mehmet Seyit Özkan, “Hem A takım bütçesi hem akademi bütçesine gücümüz yetmiyor. Bundan sonra artık yıldız oyuncuyu bulup çıkarmaya çalışacağız ve bunu parlatacağın yer en azından 1’inci Lig” diye konuştu.

Şirketleşme adımları atıldı

Tesislerde borç nedeniyle elektriklerin kesildiği ve mutfağın dahi kullanılamadığı Altay, Trendyol 1. Lig’in bitimine haftalar kala küme düştü. Sezon başından beri transfer yasağı devam eden, maddi sıkıntılar dolayısıyla birçok oyuncusu ile yolları ayıran siyah beyazlı ekibe, eski oyuncusu Adamu Alhassan’ın, Ulusal Kulüp Lisansı'nı yenileyemediği için Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 3 puan silme cezası verilmişti. Altay’a bir ceza da FIFA’dan gelmişti. 2019-2020 sezonunda İzmir temsilcisinde forma giyen Nijeryalı futbolcu Ibrahim Alhassan Adamu'nun yetiştirici kulübü Kano Pillars FC'ye ödenmeyen yetiştiricilik bedeli nedeniyle 6 puan silme cezası alan siyah beyazlıların ligde toplamda 9 puanı silinmişti. Toplam borcu 665 Milyon TL olan Altay ise şirketleşme için ilk adımı attı.

Karşıyaka’da belirsizlik sürüyor

Play-Off kabusunu 22 yıldır aşamayan Karşıyaka üst üste yedinci sezonda da TFF 3'üncü Lig'de mahkum kalmıştı. 2002 yılından bu yana katıldığı hiçbir Play-Off etabında mutlu sona ulaşamayan Kaf-Kaf bu sezon çok para harcayarak yıldızlar karması kurmasının ardından yine hayal kırıklığı yaşadı. Bir yandan da stadyum belirsizliği yaşayan ekip, sezon boyunca maçlarını Alsancak Mustafa Denizli stadyumunda oynamıştı. İlker Ergüllü’nün göreve devam edip etmeyeceği belirsizliğini koruyor. Play-Off başarısızlığından sonra Ergüllü’nün başkanlık koltuğunda görevi sürdürmesi beklenmiyor. Karşıyaka’ya yeni gelecek başkanın ise büyük bir mali yükle karşı karşıya geleceği tahmin ediliyor.

Olcay Şahan Altınordu'nun kampını değerlendirdi Olcay Şahan Altınordu'nun kampını değerlendirdi

Sarı fırtınalar üst lige çıkamadı

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta ligi 3. Sırada 73 puanla tamamlayan Bucaspor, Play-Off turundan yine elenerek 1.Lig hayallerini bir sezon daha erteledi. 2021 senesinde TFF 2.Lig’e çıkan ve son iki senede Play-Off oynayan sarı fırtınalar üst lige çıkamadı. Öte yandan sezonun bitmesiyle, Ömer Şişmanoğlu, Erhan Çelenk, Sadi Karaduman ve Korcan Çelik’in yanı sıra genç eldiven Efe Doğan’ın sözleşmesi sona erdi. Yanı sıra futbolcuların alacakları iddia ediliyor.  

Kulübün el değiştirmesi gündemde

TFF 3.Lig 3’üncü grupta Bornova 1877 grubu 50 puanla 4. bitirerek Play-Off’da Kuşadaspor’a elenen İzmir temsilcisinde gelecek senenin planları yapılıyor. Kısıtlı ekonomik imkanlarla genç bir takım oluşturan ve mücadeleci yapısıyla lige damga vuran yeşil-siyahlılar, yaşanan ekonomik problemlerden ötürü kulübün el değiştirmesi gündemde.

Editör: Adnan Karabulut