ESKİ DGM BİNALARI KÜTÜPHANE OLACAK
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de bulunan eski Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) binalarının kütüphaneye dönüştürüleceğini açıkladı.
İnan, projenin her aşamasını yakından takip ettiklerini belirterek tarihi DGM binalarının İzmirli gençlerin kullanımına sunulacağını söyledi.

“GENÇLER İÇİN DEVASA BİR KÜTÜPHANE OLUYOR”
Eyyüp Kadir İnan, tarihi DGM binalarının dönüşümüyle İzmir’in merkezinde gençlerin ders çalışabileceği, okuyabileceği ve vakit geçirebileceği kapsamlı bir kütüphanenin şehre kazandırılacağını belirtti.
İnan, “Tarihi DGM binaları, İzmirli gençler için devasa bir kütüphane oluyor. Şehrin kalbinde yükselen bu kütüphaneyi adım adım, büyük bir kararlılıkla takip ettik ve başardık” ifadelerini kullandı.

AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYORUZ
İnan, tarihi yapıların kütüphaneye dönüştürülmesine verilen destek nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür etti.
İnan, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanımızın destekleriyle en kısa sürede açılışını yapmaya gün sayıyoruz” dedi.
İNAN’DAN ÖZGÜR ÖZEL’E YANIT
Eyyüp Kadir İnan, Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisine yönelik “Bu takip ediyor bu işi” açıklamasına da yanıt verdi.
İnan, Özel’e yönelik açıklamasında, “Bizi hedef alan Sayın Özgür Özel’e en net cevabımız işte bu eserdir. Neyi takip ettiğimizi merak edenler dönüp bu eserlere iyi baksın” ifadelerini kullandı.




