Gaziemir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Belediyenin düzenleyeceği Gaziemir Gençlik Festivali, 14-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında düzenlenecek spor müsabakalarında, belediyenin kursiyerleri yeteneklerini sergileme fırsatı bulacak.

Festivalin ilk günü, Voleybol Turnuvası ile başlayacak. 14-15 Mayıs tarihlerinde Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuva, takımlar arasında çekişmeli maçlara sahne olacak. Ardından, 16 Mayıs Perşembe günü Gaziemir İlçe Stadı'nda Açık Hava Spor Etkinliği düzenlenecek. Katılımcılar, eğitmenler eşliğinde zumba ve aerobik yapma şansı bulacaklar.

17 Mayıs Cuma günü saat 19.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek Jimnastik Gösterisi ise büyük ilgi çekecek. Belediyenin çocuk kursiyerleri, kurslarda öğrendiklerini sergileyecekler. Son olarak, 18 Mayıs'ta Taekwondo Gösterisi düzenlenecek ve belediyenin taekwondo kursiyerleri yeteneklerini minderde sergileyecekler.

Gaziemir Belediyesi'nin düzenleyeceği bu etkinliklerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı büyük bir coşkuyla kutlanacak.

Belediye-İş Sendikası'ndan Başkan Çerçioğlu'na önemli ziyaret Belediye-İş Sendikası'ndan Başkan Çerçioğlu'na önemli ziyaret

İki grupta maçlar yapılacak

Gaziemir Gençlik Festivali kapsamında düzenlenecek 3x3 Streetball Turnuvası, 17-18 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. İzmir'in dört bir yanından basketbol tutkunlarının katılacağı turnuva, Gaziemir İlçe Stadı'nın yanındaki basketbol sahasında düzenlenecek. Yıldız gençler ve büyükler olmak üzere iki grupta maçlar yapılacak.

Bu heyecan verici turnuva, Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) tarafından kayıtlı olarak düzenleniyor. Maç sonuçları, FIBA'nın resmi web sitesindeki 3x3 etkinlikler bölümünden takip edilebilecek. Gaziemir Gençlik Festivali'nde gerçekleşecek bu basketbol turnuvası, spor tutkunlarını bir araya getirerek heyecan dolu anlar yaşatacak.

Yaşlı Amca sahne alacak

Bayram kutlamaları kapsamında düzenlenecek 13. Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Gecesi’nde, belediyenin kursiyerleri danslarını sahneleyecek. 18 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00’de Festival Alanı’nda düzenlenecek gecede,11 farklı yöreden halk oyunları sahneleyecek kursiyerler, izleyenlere görsel şölen yaşatacak.

19 Mayıs Pazar günü ise Yaşlı Amca grubu Festival Alanı’nda sahne alacak. Yaşlı Amca, alanı dolduracak binlerce genç hayranıyla birlikte şarkılarını seslendirecek. Konser saat 21.00’de başlayacak.

Başkan Işık’tan festivale davet

“Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin doğrultusunda ülkemizi geleceğe taşımak için gençlerimiz başta olmak üzere ülkemizin her bir ferdine büyük sorumluluk düşüyor” diyen Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, “Bağımsızlık ateşini 105 yıl önce Samsun’da yakan, bize özgür bir vatan ve gurur duyduğumuz cumhuriyet bırakan Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı çağdaşlık ve bağımsızlık yolunda, hiçbir engel tanımadan ve yorulmadan ülkemizi geleceğe taşımak en büyük görevimizdir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı, 14-19 Mayıs tarihlerinde Gaziemir Gençlik Festivali’yle kutlayacağız. Tüm yurttaşlarımızı, festivalimize katılmaya ve bayramımızı büyük bir coşkuyla ve gururla kutlamaya davet ediyorum” diye konuştu.

Editör: Adnan Karabulut