Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın da katıldığı 8. Bağımsızlık Koşusu'na 1100 atlet katıldı. Sporcular, Üçkuyular Fahrettin Altay Metro çıkışından 100. Yıl Uğur Mumcu Parkı'na kadar uzanan parkurda ter döktü. Koşunun sonunda dereceye girenler yarım ve çeyrek altınla ödüllendirildi.

Başkan Kınay: "Gülsima İçin Koştuk!"

Koşuda SMA Hastası Gülsima bebeğin valilik onaylı kampanyasına destek olmak için koşan Başkan Kınay, ödül töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bu anlamlı günde Gülsima için de koştum. 1.5 yaşındaki bebeğimizin ailesi de burada. Sağlık politikaları gücümüzü aşan konular ama kimse Karabağlar'daki dayanışmamamızı aşamaz. Karabağlar'dan tüm Türkiye'ye çağrımızı bir kez daha yinleyirozu. Sadece Gülsima'nın değil tüm çocuklarımızın, gençlerimizin sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşaması için bizler el ele omuz omuza vermeliyiz. Bir kez daha herkesi bu sürece katkı vermeye, damlaya olmaya çağırıyorum."

Başkan Mutlu'nun ellerinden Konaklılara sıcak aşure Başkan Mutlu'nun ellerinden Konaklılara sıcak aşure

19 Mayıs'ın Anlamı ve Atatürk'e Vefa Vurgusu

Konuşmasında 19 Mayıs'ın önemini vurgulayan Başkan Kınay, "19 Mayıs, ulusal bağımsızlığın, çağdaşlığın, aydınlığın, kurtuluş mücadelesinin meşalesinin Kurucu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından yakıldığı gün olduğunu vurgulayan Başkan Kınay, şunları söyledi: "19 Mayıs çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlarımızla, emekçilerimizle bir arada, aydınlık bir ülkenin yolunda omuz omuza yürümemizin başlangıç günü. Bir kadın belediye başkanı olarak burada, sizlerle bir arada olmayı, 19 Mayıs'ta başlatılan o mücadeleye borçluyum. Tam bağımsız, çağdaş, aydınlık, laik, özgür, eşit bir ülkede yaşayabilmek için ödenen bedelleri hiç unutmadan, köklerimizden aldığımız güçle geleceğe uzanacağız. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının izinden, Cumhuriyetimizin bağımsızlık yolcuğundan hiç vazgeçmeyecek ve 19 Mayıs meşalesinin aydınlığını İzmir'den tüm Türkiye'ye yayacağız."

Musa Göçmen ve Senforock Konseriyle Coşku Doruğuna Çıktı

Etkinlik kapsamında 100. Yıl Uğur Mumcu Parkı'nda Musa Göçmen ve Senforock konseri de gerçekleşti. Konser öncesi Başkan Kınay'ın yaptığı konuşmada Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu ve ardından coşkulu bir konser gerçekleşti.

Gelecek Yıl 58 Mahallede 19 Mayıs Kutlaması

Başkan Kınay, gelecek yıl 19 Mayıs coşkusunun Karabağlar'ın 58 mahallesinde, farklı etkinliklerle yaşatılacağını da sözlerine ekledi.

Editör: Emir Çetintaş