Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanan seçim gününün 18 Temmuz günü olarak belirlenmesinin ardından Kulüpler Birliği ayağa kalkmıştı. Toplanan imzalar yönetmelikte belirlenen yüzde 40’ı yani 130 imzayı geçmişti. İmzaların toplam 136 olduğunu açıklayan İstanbulspor Başkan Yardımcısı Bayram Saral, haziran ayının başında seçimlere gidilmesi gerektiğini söylemişti.

KULÜPLERE TEHDİT İDDİASI

Bayram Saral aynı zamanda bazı yöneticilerin 1. Lig ekiplerini siyasi gücü ve koltuklarını kullanarak tehdit ettiğini ve imzalarını geri çekmelerini istediğini de dile getirdi.

TFF’DEN JET YANIT GELDİ

Paris 2024 Olimpiyat sofrasında kuş sütü eksik! Paris 2024 Olimpiyat sofrasında kuş sütü eksik!

Saral’ın açıklamalarının ardından Türkiye Futbol Federasyonu jet bir açıklama yayınladı. Açıklamada 136 imzanın yalan olduğu ve toplam imzaların 109 olduğu duyuruldu.

KULÜPLER BİRLİĞİ’NDEN NOTER İMZALI BELGELER

Türkiye Futbol Federasyonu’nun açıklamalarından sonra Kulüpler Birliği imza veren kişilerin ve kulüplerin noter imzalı belgelerini yayınladı. Belgede imza verdikleri tarih ve yerlerin de bulunmasının  yanı sıra toplam 136 imza olması dikkat çekti.

FIFA’YA GİDECEK

İmza veren kulüpler, TFF bu kararı tanımaz ve erken seçime gitmezse, FIFA'ya gidecek ve mevcut yönetimi ibra etmeyecek.

ALİ KOÇ AÇIKLAMA YAPACAK

Fenerbahçe Başkanı ve Kulüpler Birliği eski başkanı Ali Koç yapacağı basın toplantısında TFF'ye ve Büyükekşi'ye yönelik çok sert açıklamalar yapacak. Özellikle sportif ve idari bir olayın TFF tarafından saptırılarak 'Milli Mesele' olarak lanse edilmesi çok büyük rahatsızlık yarattı.

Editör: Adnan Karabulut