Göztepe, kardeş takım Sakaryaspor deplasmanında tek golle galip gelerek sezona 3 puanla giriş yapmış oldu.

Karşılaşma dengeli başlasa da 12. dakikadaki Obinna'nın golünden sonra ev sahibi takım topa hakim olmaya başladı. Kalabalık defansı aşmayı başaramayınca, pozisyon bulmayı geçtim, topu ceza alanına sokmakta bile zorlandı.
Ozan Sol oyuna girdiğinden 4 dakika sonra, 63'te direk kırmızıdan atılınca, üstünlük konuk takıma geçti. İki takım adına da pozisyonlar vardı ama az sayıda kaldı. Bu da başka gol olmasını engelledi.
***
Genel anlamda durgun geçen bir mücadele oldu. Başlayan şiddetli yağmur sahayı ağırlaştırdı, futbolcuların işini zora soktu.
Golden kırmızı karta kadar Göztepe genellikle defans yapıp biraz da skoru korumayı tercih etti, hata yapmadı. Hızlı hücumlarla pozisyon buldu. Kırmızıdan sonra oyunu kontrol altına alsa da yağmurdan dolayı tam olarak istenileni yapamadı.
***
Son saniyelerde beraberlik golü geldi ama VAR'dan döndü ve kaleci Ekrem'e faul yapıldığı tespit edildi.
Öne çıkarabileceğim ya da fikrimi söyleyebileceğim bir oyuncu dikkatimi çekmedi. Gerek erken gelen gol gerek kırmızı kart ve gerek şiddetli yağmur, mücadeleyi çok etkilediği için takımlar hakkında da bir kanaate varamadım.

Bodrumspor fırtına gibiydi

Bodrumspor, ilk defa sahne aldığı 1. Lig'de rakibi Yeni Malatyaspor'u çok rahat bir oyunla 3-1 yenmeyi başardı.
Oyuna çok hızlı giren taraf ev sahibi ekipti. İlk yarıyı 3-0 önde kapatınca, 2. yarıda hızını tamamen düşürdü. Bu sebeple pozisyonlar azaldı. Konuk takımdan Cengizhan'ın çapraz ve biraz uzak mesafeden yavaşça uzak direk dibine vurduğu topa kaleci Ali uzanamadı ve maçın skoru belirlenmiş oldu.
***
Karşılaşmada farkı yaratan etken Bodrumsporlu futbolcuların iştahlı oyunlarıydı. İlk yarı sıcağa aldırmadan ileride pres yaptı, koştu, savaştı. Kalesine rakibini getirtmedi. Neredeyse tek kale bir maç izlettirdi. Ve ceza alanına gelen topların hemen hemen hepsine de vurmayı başardı. Bu sayede 3 golünü de kafayla attı. Fark olunca 2. yarı vitesi tamamen düşürdü, müsabakayı rölantiye aldı.
***
Yeni Malatyaspor, düşük tempoda maça başlayınca, yapılan presi aşmakta başarılı olamadı. İleriye top taşımakta zorlandı. İlk kez topu rakip yarı alana taşıdığında dakikalar 17'yi gösteriyordu.
Kalesinde çok pozisyon verdi. En çok da hava toplarında tamamen etkisiz kaldı. Kendi ceza alanı içerisinde neredeyse hiçbir hava topuna müdahale edemeyince kalesinde 3 gol gördü
Kötü oyun daha 39. dakikada 3 oyuncu değişikliğine götürdü teknik direktör Cihat Arslan'ı. Ama iş işten geçmişti.
İlk tehlikeli atağı 54. dakikada gerçekleşti. İkinci yarı vites düşüren rakibi karşısında bile oyunu dengelemeyi başaramadı ama 1 gol atmayı bildi.
***
Bodrumspor lige iyi hazırlandığı izlenimi verirken, Yeni Malatyaspor'un sanki antrenmanlara yeni başlamış gibi bir havası vardı.