Hakan Yıldız’dan belediyeye yönelik eleştiriler

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, NEO TV’de katıldığı programda İzmir’in yerel yönetimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yıldız, kentteki sorunların başında yönetim ve kadro problemlerinin geldiğini savunarak belediyeyi çöp, yol, su ve kentsel dönüşüm başlıkları üzerinden eleştirdi.

Yıldız, İzmir’in 25 yılda önemli bir kent haline gelebileceğini ancak mevcut durumda farklı sorunlarla karşı karşıya olduğunu öne sürdü.

“İzmir’de bütün bu kötü ve popülist anlayışlarla, günü kurtaralım anlayışıyla 25 yılda muazzam bir kent olabilecekken maalesef bugün çamura, çukura, çöpe teslim olmuş bir kent görüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

Cemil Tugay AK Parti’ye geçecek mi?

Programda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialar da Hakan Yıldız’a soruldu.

Yıldız, böyle bir beklentisinin olmadığını belirterek, AK Parti’ye katılımlara ilişkin kararların partinin üst organları tarafından değerlendirildiğini söyledi.

“Bu sorunuzun cevabı bende değil. Böyle bir beklentim de şahsen yok” diyen Yıldız, partisinin İzmir’deki temel gündeminin kentin kronik sorunlarının çözümü olduğunu ifade etti.

Yıldız, su fiyatları, yollar, kentsel dönüşüm ve çöp sorunlarının gündemlerinde olduğunu belirterek, AK Parti’nin hizmet odaklı çalıştığını savundu.

Büyükşehir Meclisi’nde yeni aritmetik

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki siyasi dağılıma da değinen Yıldız, 89 meclis üyesinin Yeni Parti’de, yaklaşık 40 üyenin CHP’de ve 11 üyenin bağımsız olduğunu söyledi.

Yıldız, AK Parti’nin 35, MHP’nin ise 7 üyesi bulunduğunu ve Cumhur İttifakı’nın toplam 42 üyeyle temsil edildiğini belirtti.

Komisyonların mevcut yapısıyla devam ettiğini aktaran Yıldız, sayıların kesinleşmesinin ardından komisyonlardaki parti dağılımının yeniden düzenlenebileceğini ifade etti.

“Cumhuriyet Halk Partisi muhalefete mi düştü, Yeni Parti iktidarda mı; zaten bağımsız bir belediye başkanı var her şeyden önce. Ama bizim açımızdan değişen bir şey yok” dedi.

“25 yıldır bu kenti tek bir anlayış yönetiyor”

Yıldız, siyasi parti dağılımındaki değişimin AK Parti’nin İzmir’e ilişkin yaklaşımını değiştirmediğini söyledi.

Su faturalarını örnek gösteren Yıldız, 1 Haziran itibarıyla uygulanması gereken tarifenin mayıs faturalarına yansıtıldığını ve bu yolla yaklaşık 1,5 milyar liralık ek kaynak oluşturulduğunu öne sürdü.

İZSU yatırımları için 110 milyon euroluk kredi desteği sağlandığını belirten Yıldız, yatırımların doğru planlanmadığını savundu.

Bayraklı Salhane’deki altyapı çalışmasına da değinen Yıldız, yatırımın gerekli olduğunu ancak bölgedeki esnaf, tır garajı ve trafik akışının önceden planlanması gerektiğini söyledi.

“Bu yatırım olmak zorunda, evet. Ama burada bir planlama yapmak durumundasınız. Bizim gündemimiz bu. Biz bunları gündem yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kimsesiz Bir Türk Milliyetçisi Seçkin Boyunağa
Kimsesiz Bir Türk Milliyetçisi Seçkin Boyunağa
İçeriği Görüntüle

“İzmir CHP’nin kalesi değil”

“CHP İzmir’i kaybetti mi?” sorusunu da yanıtlayan Yıldız, İzmir’i hiçbir zaman CHP’nin kalesi olarak değerlendirmediğini söyledi.

24 yaşından bu yana aktif siyasetin içinde olduğunu belirten Yıldız, seçim sonuçlarının böyle bir algı oluşturduğunu ancak İzmirlinin temel beklentisinin hizmet olduğunu savundu.

Yıldız, belediyenin performansı, mali yükleri, personel yapısı ve yatırımları üzerinden CHP yönetimini eleştirerek CHP belediyeciliğinin İzmir’de sona yaklaştığını ileri sürdü.

“İzmirli hizmeti odak haline getirir ve 25 yıldır muazzam bir kredi tanıdı bu arkadaşlara. Günün sonunda artık bunun sona geldiğini söylüyoruz” dedi.

AK Parti’nin İzmir’de önce genel seçimlerde milletvekili sayısını artırmayı, ardından 2029 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerin önemli bölümünü kazanmayı hedeflediğini belirten Yıldız, “İzmirli yorgun” ifadesini kullandı.

Çöp sorunu üzerinden CHP’ye eleştiri

Yıldız, İzmir’de çöp krizinin daha ağır yaşanmamasında AK Parti milletvekilleri, il başkanlığı ve parti yöneticilerinin girişimlerinin etkili olduğunu savundu.

İzmir’de 25 yılda yeni bertaraf tesislerinin neden yapılamadığının sorgulanması gerektiğini belirten Yıldız, belediyenin yıllar içinde önemli miktarda kaynak kullandığını ancak buna rağmen kalıcı tesisler üretemediğini öne sürdü.

“İzmirli açısından hizmetsizlik maalesef kemiğe dayanmış durumda. Artık İzmirli zaten isyan ediyor, değişimi de bekliyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi