Seçime doğru, doludizgin gidiyoruz.
Çarşambayı 'Soma Faciası' yıl dönümü ile geçirdik.
Ama binmişiz siyaset diye bir alamete, gidiyoruz kıyamete...
Aslında seçim kurtuluş olacak gibi görülüyor.
Kıyameti koparanlar ise bazı politikacılar.
Ekonomi nedense unutturuldu.
Dolardan, petrolden, dış politikadaki gelişmelerden söz eden yok.
Ama seçimin yine de iyi tarafı var.
Örneğin; işçi, emekli ve üretici hakları konuşulmaya başlandı.
Bir örnek vereyim:
Eski Bornova Belediye Başkanı, CHP İzmir Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Sındır, konuşmasında asgari ücretin en az bin 500 lira olmasının zorunluluk olduğunu dile getirdi.
Sındır, 'Türkiye'de 12 yıl önce halkın yüzde biri ülke servetinin yüzde 39'una sahipti, 12 yıllık bu iktidar döneminde o yüzde birlik kesim şimdi ülkenin yüzde 54'lük servetine sahip.
Ülkemizde 17 milyon insanımız yoksul. 17 milyon insanımızın evine yeterince gelir girmiyor.
Türkiye İstatistik Kurumu 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını bin 424 lira olarak açıkladı.
Bunu söyleyen devletin kurumu!
Bugün ise asgari ücret 949 lira!
Hesap ortada.
Biz onun için diyoruz asgari ücretin bin 500 lira olması gerektiğini. 
Hane halkının geliri artarsa iç piyasayı da üretimi de büyümeyi de canlandırırız. Asgari ücreti artırmak bir lütuf değil, halkın refah düzeyini arttırmak için gerekli. 
İktidarımızda halkımız, şeffaf ve denetlenebilir bir yönetim anlayışı ile vergilerinin nereye gittiğini, nelere harcandığını görecek. Harcamalarımızda israf olmayacak bütçemizi üretim için kullanacağız' dedi.

Kim daha zengin?

Çiftçinin üreticinin artan maliyetler altında ezildiğini, üretim yapamaz olduğunu söyleyen Sındır sözlerini şöyle sürdürdü:
'Bugün çiftçimizin yaşadığı en büyük sorun tarım sektörünün maliyetlerinin çok yüksek olması. Türkiye'de mazot ithal, ilaç ithal, gübre ithal, tohum ithal artık hayvansal üretimde ihtiyaç duyduğumuz saman bile ithal.
Türkiye'de bugün 33 milyon dönüm arazi ekilip, biçilmiyor. Bizim çiftçimiz Avrupalı çiftçiye göre 2 misli 3 misli daha fazla maliyet ödüyor. Dünya'nın en pahalı mazotunu kullanıyoruz.
Sadece tarımsal üretim mazotu da değil, araçlarımıza koyduğumuz mazotta dünyanın en pahalı mazotu' dedi.

Örnek verelim!

Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: 'Bugün balıkçılık yapan üreten köylümün teknesine mazot 4 lira ama yatlara 1.5 lira. Benim çiftçim yat sahibinden daha mı zengin?
CHP'nin vaat ettiklerinin bütçeye yükü sadece yüzde 3.
Ancak toprak işlendikçe, üretim arttıkça çiftçimiz de ülkemiz de daha fazlasını kazanacak. Bizim iktidarımızda halkımız üretecek, kazanacak ve insanca yaşayacak.'
Haber Ekspres okuyucuları zaten 'uzman' Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ın bu söylediklerini hep söyleyip, yazdığını biliyor.
Ama nedense CHP'liler bilmiyor...

Örneği yok!

Türkiye Girişimcilik Vakfı girişimcilik kültürünü aşılamak, üniversite gençlerinin girişimcilik ruhunu keşfetmelerini sağlamak ve uzun vadeli düşünce yapısı ile gençlere ilham olmak amacıyla 2014 yılında  hayata geçirildi.
Girişimcilik kültürünü aşılamak ve uzun vadeli düşünce yapısı ile gençlere ilham olmak amacıyla kurulan Girişimcilik Vakfı, dünyada örneği olmayan Fellow Programı için başvuruları almaya başladı.
12 Haziran'a kadar 2015 Fellow Programı'na başvurarak girişimcilik potansiyeli taşıdığını gösterebilen üniversite öğrencileri, girişim elçileri olarak farklı etkinlik ve projelerde yer alma, 12 ay boyunca 500 TL burs alma, ilham veren rol modeller ile tanışma ve uluslararası girişim ağına dâhil olma şansını yakalayacak.
Program, 17-24 yaşında, T.C. vatandaşı olan, Türkiye'de ikamet eden, Türkiye'de bir üniversiteye girmeye hak kazanmış ve kayıt yaptırmış olan, hâlihazırda Türkiye'deki üniversitelerin 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında okuyan tüm üniversite öğrencilerine açık.

Boeing destek veriyor

Boeing, okul sonrası eğitim desteği esasıyla, çocuklara yönelik eğitim programları geliştirmek ve uygulamak amacıyla 1995 yılında kurulmuş olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) bir yıllık yeni eğitim programına destek oluyor.
Sanat, spor, dans ve dramayı da içeren bu programlar, çocukların sosyal ve zihinsel yeteneklerini geliştirmelerine destek oluyor ve  aynı zamanda kendilerini ifade etmelerine ve çevreleriyle iletişim kurmalarına olanak sağlıyor.
Genel Müdürü Mete Meleksoy, 'TEGV'in 20. kuruluş yılında Boeing ile yaptığımız bu işbirliği bizim için değerli. 4.400 çocuğumuzun eğitimine katkıda bulunan Boeing'i sosyal sorumluluk bilinci yüksek kurumlardan birisi olarak aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz' dedi.
2000'den bu yana Boeing, yaptığı okullar, bilgisayar laboratuarlar ve ekipmanı, eğitim materyalleri bağışları ve eğitim kaynakları programları ile 39 ilde 135 eğitim projesini desteklemiş ve yaklaşık 140.000 öğrencinin hayatında olumlu değişiklikler meydana getirdi.
Bu arada Türk Hava Yolları, 125. Boeing uçağını geçen hafta filosuna dahil etti.
THY, Boeing'den 2015 yılı içerisinde, toplamda yedi adet 777 ve beş adet 737 uçağı teslim almış olacak.
Boeing ve Türk Hava Yolları'nın ilişkisi, havayolunun ilk McDonnell Douglas DC-9 uçağını satın aldığı 1968 yılına uzanıyor.
Türk Hava Yolları, iki adet 727-200 uçağını teslim aldığı 1974 yılında, Boeing 7 serisinin ilk uçağını işletmeye başladı.

Farka bakın!

Bu arada küçük bir not vermek istiyorum:
Şu an İzmir'den Ankara'ya THY ile uçmak isterseniz neredeyse 400 TL'ye ulaşan bir ücret ödemek zorundasınız.
Ancak İstanbul'dan Ankara'ya ise 45 TL'ye bile uçabiliyorsunuz.
İzmirli bu parayı ödüyor, İstanbullu ise diğer ücreti...
İsterseniz internete girin Cuma günkü fiyatlara bakın...
Yazdıklarımdan yorumu da siz çıkarın.

Rekor seviye

Türkiye'nin lider bilişim teknolojileri firması İndeks Bilgisayar, 2015 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarında büyüme ve net karda rekor seviyeye ulaştı. Şirket, son yıllarda gösterdiği başarılı yatırım ve atılımlarının sonucunda, hedeflenenin üzerinde bir satış ve net kar grafiği çizerek satışlarında yüzde 50,9, net kârında ise yüzde 78,1'lik bir büyüme oranına erişti.

Banyolara zarafet ve ışıltı

Kaliteli, fonksiyonel ve estetik ürünleriyle yaşam konforunu artıran Kale, neoklasik ve klasik tarzı sevenler için tasarlanan Brilla armatür serisi ile zamansız stili banyolara taşıyor. Kuğu formu ile narin bir görünüme sahip olan Brilla armatür serisi, siyah ve altın kombini ile her sezon tercih edilebilen bir tasarımla sunuluyor.

Boşa çıktı!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kırmızı ette üretim artışının ithal et lobilerini zora soktuğunu bildirerek, 'Kırmızı et üretiminin ilk üç ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,8 gibi yüksek düzeyde artması ithalat isteklerini boşa çıkardı. Bu kadar bir üretim artışı varken, et ithalatı isteğinin mantığını anlamak mümkün değildir' dedi.
Bayraktar,  2014 yılının ilk üç ayında 184 bin 975 ton olan toplam kırmızı et üretiminin, 2015 yılının aynı döneminde yüzde 13,8 artışla 210 bin 475 tona çıktığını belirtti. Bu dönemde sığır eti üretiminin yüzde 12,6, koyun eti üretiminin yüzde 4,1, keçi eti üretiminin yüzde 112,9, manda eti üretiminin yüzde 174,2 arttığını vurguladı.

Kovboy Süleyman Alaçatı'da

Kafasında kovboy şapkasıyla sempati toplayan, benzersiz et işleme, et pişirme teknikleri ve müşterileri ile kurduğu samimiyetiyle tanınan Süleyman Dilek, Çeşme Alaçatı'da bulunan gözde gece kulübü Tren'de, 30 Mayıs Cumartesi günü Süleyman's Steakhouse Restoran'ı açıyor.
Başarılarıyla adını yemek sektöründe duyuran ve kısa bir süre için ABD'ye giderek, sektördeki son trendleri takip edip, tecrübelerini geliştirdi. Demet Akalın, Orhan Gencebay, Gülşen'in de aralarında yer aldığı, sanat, iş ve spor dünyasından birbirinden değerli isimlerin katılımıyla 30 Mayıs 2015 Cumartesi günü açılışı gerçekleşecek olan Süleyman's Steakhouse, bu yaz Alaçatı gecelerinin favori restoranı olacak.

Danıştay'dan vatandaşa şok!

Danıştay, kamu hastaneleri dışındaki sağlık hizmeti sunucularınca vatandaşlardan alınabilecek ilave ücretin tavan oranını yüzde 90'dan 200'e çıkaran Bakanlar Kurulu kararının yürütmesinin durdurulması isteminin reddine karar verdi
Danıştay 15. Dairesi, özel ve vakıf üniversitelerince vatandaşlardan alınacak ilave ücreti yüzde 90'dan 200'e çıkaran Bakanlar Kurulu kararının yürütmesinin durdurulması istemini oy çokluğuyla reddetti.



***

DİP EKSPRES

EBİLTEM'de  'Patent Günleri'

Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama Ve Araştırma Merkezi tarafından 'EBİLTEM Patent Günleri' düzenlenecek.
Etkinlik; 29 Mayıs 2015 Cuma günü saat 09.00' da Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonu'nda yapılacak. 'EBİLTEM Patent Günleri'nde 'Ege Üniversitesi Buluş Ve Değerlendirme Süreçleri, Yazılımda Patent, TÜBİTAK Projelerinde Fikri Mülkiyet Hakları ve Yönetimi, Ege Üniversitesi Buluş Bildirim ve Değerlendirme Süreçleri, Sanofi Ar-Ge Çağrısı Bilgilendirme'  konularında sunumlar yapılacak.