İtalya'nın orta kesimlerinde bulunan Viterbo kenti, şantiyede ortaya çıkan devasa bir II. Dünya Savaşı bombasıyla güne şok içerisinde başladı. 2 ton ağırlığındaki İngiliz yapımı bomba, yetkilileri harekete geçirirken, kentin sakinleri de tedirgin bir bekleyişe büründü.

Spotify'a telif davası açıldı! Spotify'a telif davası açıldı!

Geniş Kapsamlı Tahliye Operasyonu

Bombanın keşfedilmesinin ardından yetkililer vakit kaybetmeden harekete geçerek bombayı çevreleyen bölgeyi "kırmızı alan" ilan etti. Bu kritik kararın ardından ilk ve ortaokulların tatil edildiği ve bölgede ikamet eden 36 bin kişinin tahliye edildiği bilgisi kamuoyuna duyuruldu.

Uzman Ekipler Devrede

İtalyan ordusunun tecrübeli bomba imha ekipleri sabahın erken saatlerinde bölgeye ulaştı. Yüksek hassasiyet gerektiren bir operasyon başlatan uzman ekipler, öncelikle bombanın güvenli bir şekilde taşınması için gerekli adımları attı. Sonrasında ise bomba, imha edilmek üzere askeri bir tesise nakledilecek.

Tarihin Gölgesinde Yaşanan Korku

Avrupa'yı adeta kasıp kavuran II. Dünya Savaşı'nın sona ermesinden 80 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen, ortaya çıkan bu dev bomba, Viterbo halkında derin bir korku ve endişe yarattı. Yetkililer ise operasyonun tamamlanması ve bölgenin tamamen güvenli hale getirilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini vurguladı.

Bilinmeyenler ve Cevaplanması Gereken Sorular

Bombanın tam olarak ne zaman ve nasıl bu noktaya ulaştığı henüz netlik kazanmadı. Yetkililer, bu konuda daha fazla bilgiye ulaşmak için soruşturma başlatacaklarını duyurdu.

Bombanın imhası ne kadar sürecek ve bu süreç çevre halkını nasıl etkileyecek? Bu soruların cevapları, önümüzdeki saatlerde yetkililer tarafından yapılacak açıklamalarla birlikte netlik kazanacak.

Editör: Emir Çetintaş