Spotify, Premium planlarını "paket" sınıfına alarak telif ücretlerini düşürmeye çalıştı. Ancak MLC, bu planlarda önceden de sesli kitap dinleme imkanı sunulduğunu belirterek Spotify'ın gelirlerinin azalmadığını savunuyor.

MLC, New York Federal Mahkemesi'ne açtığı davada Spotify'ın bu hamlesinin sanatçı ve yayıncıların yaklaşık 150 milyon dolar daha az telif ödemesi almasına neden olacağını iddia ediyor.

Spotify'dan rekor ödeme savunması

Spotify ise 2023'te yayıncı ve topluluklara rekor miktarda ödeme yaptığını ve 2024'te daha da büyük bir ödeme yapma yolunda ilerlediğini belirterek iddiaları reddediyor.

Havalimanında küresel ısınma protestosu: 140 uçuş iptal oldu Havalimanında küresel ısınma protestosu: 140 uçuş iptal oldu

Telif davasının geleceği ve Türkiye'ye etkisi

MLC'nin, Spotify'ın ödemediğini öne sürdüğü telif hakkı ve gecikme ücretleri için talep ettiği tazminatın miktarı henüz açıklanmadı.

Sesli kitap özelliği ABD, Yeni Zelanda, Birleşik Krallık, Avustralya, Kanada ve İrlanda'da mevcut olsa da Türkiye'de henüz böyle bir hizmet sunulmuyor. Ancak davanın sonucu, Türkiye'deki müzik endüstrisi ve telif hakları konusundaki tartışmaları da etkileyebilir.

Kaynak: Haber Merkezi