Gün geçmiyor ki, ilginç bir ürün tasarımıyla karşılaşmayalım. Zaten biz de zaman zaman bu ilginç ve inovatif ürünleri sizlerle paylaşıyoruz. Daha önceleri sizlerle paylaşmış olduğunu ilginç ürünlerden biri de şarap kondomu adı verilen basit ve kullanışlı üründü. Şarap kondomu, kapağı açılmış şarap şişesinin ağız kısmını tamamen kapatarak hava almasını engelliyor ve bu sayede şişenin içinde kalan şarabın hava ile temas ederek oksitlenmesinin ve tadının değişmesinin önüne geçilmiş oluyor.

Başka bir ürün

İşte geçtiğimiz günlerde bu ürüne benzer başka bir ürün daha ortaya çıktı: 'ayakkabı kondomu.'
Birçok okurumuzun da paylaştığı habere göre, Firebox isimli online perakende şirketi, ayakkabılarını temiz tutmak isteyen kişiler için 'ayakkabı kondomu' adını verdiği bir ürün çıkardı.
Temelde ayakkabılar için koruyucu lastik olarak nitelendirebileceğimiz bu ürünün Firebox'ın online mağazasında bulunan sayfasında, ürünün ayakkabıları çamur, pislik ve yağmurdan koruduğu belirtiliyor. Aynı zamanda su geçirmeyen bu ürünün, çamaşır makinesinde ya da bulaşık makinesine yıkanabileceği ifade ediliyor.

Galoşun modern hali

Firebox isimli online perakende şirketi, ayakkabılarını temiz tutmak isteyen kişiler için ayakkabı kondomu adını verdiği bir ürün çıkardı. Temelde ayakkabılar için koruyucu lastik olarak nitelendirebileceğimiz bu ürünün, ayakkabıları çamur, pislik ve yağmurdan koruduğu belirtiliyor ve sokaktan bulaşan kirlere karşı % 99,9 oranında koruma sağladığı iddia ediliyor.

Bizim satış tekniğimiz

İhracatta 1 milyar dolara koşan Türk Su Ürünleri Sektörü, 2023 yılı için belirlediği 1.5 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için Polonya pazarında büyüme kararı aldı. Polonya'nın 38 milyonluk nüfusu ve keşfedilmemiş bir pazar olması Türk balıkçılarının iştahını kabartıyor. Türkiye'den ihraç edilen her 4 balıktan üçünü ihraç eden Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, Polonya'da düzenlenen POLFISH- Uluslararası Su Ürünleri ve Ekipmanları Fuarı'na katılarak Türk su ürünlerinin tanıtımını yaptı. Türk su ürünleri sektörünün Polonya pazarında başarılı olması durumunda Polonya'nın komşuları; Rusya, Danimarka, Almanya, Çekya, Slovakya, Ukrayna, Belarus ve Litvanya pazarlarında da konumunu güçlendirebileceğinin altını çizen yetkililer, ihracat rakamımızı 50 milyon dolara taşımak" şeklinde konuştu. İngiltere ilk 5G hizmetine kavuştu,

İngiltere ilk 5G hizmetine kavuştu

İngiltere'nin telekom operatörü EE şirketi, Londra, Cardiff, Edinburgh, Belfast, Birmingham ve Manchester gibi yoğun nüfuslu kentlerde 5G hizmetlerini devreye soktu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, bağlantılarda istikrarı korumak için 5G hizmeti kullanıcıları aynı zamanda 4G ağına da erişebilecek. Şimdilik 5G tüm alanları kapsamayacak. Bazı kullanıcılar 5G cep telefonunda saniyede 1 gigabit yüksek aktarım hızını deneyebilecek.

Çin'e yatırım konusunda

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lu Kang, 'Avrupa iş çevrelerinin Çin'e güveni konusundaki 2019 araştırmasının, yabancı şirketlerin Çin'e yatırım yapmaya ilişkin heyecanlarının -ABD'nin Çin ürünlerine uyguladığı gümrük vergilerine rağmen- azalmadığını gösterdiğini söyledi. Lu, araştırmaya katılanların yüzde 62'sinin Çin'i bugünün ve yarının yatırımı için en üstteki ilk üç istikamet arasında görürken, yüzde 56 kadarının da Çin'deki yatırımlarını artırmayı düşündüklerine işaret etti.

Zeytini bilimle buluşturdu

Karaburun Belediyesi, Hollanda ortaklığı ile Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen 'İzmir ve Karaburun Döngüsel Tasarım Buluşmaları'na destek olarak ev sahipliği yaptı. 'Pirina: Döngüyü Zeytinden Öğrenmek' isimli uluslararası projenin halka açık ilk toplantısı, 30 Mayıs 2019 Perşembe günü Karaburun Zeytin Okulu'nda gerçekleştirildi. Karaburun Belediyesi, yarımadanın en önemli tarımsal ürünleri arasında yer alan zeytin üretiminin artması ve zeytinciliğin gelişmesi için bilimsel çalışmalara destek olmaya devam ediyor. Türkiye ve Hollanda ortaklığı ile yürütülmekte olan "İzmir ve Karaburun Döngüsel Tasarım Buluşmaları"na ev sahipliği yapan Karaburun Belediyesi, İnecik Köyü'ndeki Zeytin Okulu'nda çok sayıda akademisyen, öğrenci ve zeytincilikle uğraşan vatandaşı ağırladı.


DİP EKSPRES

Süt sektörüne sahip çık

Süt sektörü dünya genelinde 1 milyara yakın insanın geçimini sağlayan çok önemli bir sektördür.
Çünkü sadece hayvancılık işletmelerinden ibaret değildir. Süt ve süt ürünleri üreten, süt ve süt ürünlerinin tüketim noktası olan, süt ürünlerinin tüketime ulaşması aşamasında yer alan ambalaj vb. yan dalların üreticilerinin de sektörün paydaşları olduğu düşünüldüğünde gerçekten devasa bir sektördür. Ülkemizde de inek, koyun, keçi ve manda sütü ile bu sütlerden üretilen yoğurttan tutun da dondurmaya kadar çeşitlenen gıda maddelerini içeren süt sektörü, ekonomimizde de önemli yere sahiptir. İşte besleyici değerinin ve gıda maddeleri içindeki öneminin yanı sıra, kaynağından tüketimine kadar pek çok aşamadan geçen, bu süt ve ürünlerinin temelinde sağlıklı hayvan nüfusu yer almaktadır. Bu nedenle İzmir Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Gökhan Özdemir, konuyla ilgili bilgilendirici ve uyarıcı bir açıklama yaptı.