24 Temmuz sözde ‘Basın’ Bayramı!
Hiç sözünü etmeyecektim.
Çünkü; İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını yapan, şimdiki onursal başkan Erol Akıncılar ilk kez cesur bir karar almış ve ‘Böyle Bayram mı olur?’ diyerek, 24 Temmuz kutlamalarını kaldırmıştı.
Ama baktım;
Ne kadar kuruluş ve belediye varsa istisnasız hepsi ’24 Temmuz Basın Bayramı’nı, her yıl olduğu gibi gündemlerine alıp, kutlama mesajları yayınlamış.
Bazıları da kentlerinin habercilerini bir yemekte buluşturmuş.
Söylenen şu:
‘Tüm projelerimizde bizlere inanarak, arkamızda durmanız, güvenmemiz ve destek olmanızdan dolayı bir kere daha teşekkürlerimizi sunarız!’
İşte gerçekçi açıklama bu...
Hadi bakalım, desteklemeyin, ya de hataları söyleyin, yazın da görelim?
O zaman dostluk kalır mı?
Bazı kentlerde görüyoruz, gazetecilerin ne hallere düşürüldüğünü...
Bazılarının da bir ellerinin balda, diğerinin yağda olanları da...
İşin özeti şudur:
Özgür Basın demek, özgür toplum demektir...

Bu kadarına pes!

Parklarımızı, işaret tabelalarımızı zaman zaman kirleten, zarar verenleri biliyoruz.
Son olarak Turgutlu’dan bir haber gelmiş, belediye başkanı ‘Yeter!’ diye feryadını ortaya koymuştu.
Şimdi de Bergama’dan bir ‘vicdansızlık’ haberi geldi.
Kuzeyege’nin incisi Bakırçay’a kamyonlarca dolusu hurda lastik attılar.
İlk etapta iki kamyon dolusu lastik çıkarılan çayda en azından bu kadar daha hurda lastik olduğu sanılıyor.
Bölgeye can veren, yüzlerce insanın sofralarındaki ürünlere can suyu veren Bakırçay’a yapılan bu çirkin katliam kesinlikle hiç kimse tarafından kabul göremez.
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu da, ‘Bunu yapan ya da yapanların inanlığından şüphe duyarım. Bu bir katliamdır.  Bu vicdansızların yakalanması için güvenlik güçleri ile işbirliği içindeyiz. Yakalanıp en ağır şekilde cezalandırılmaları için de elimizden geleni yapacağız’ dedi.

Fotoğrafla olmuyor

İzmir Veteriner Hekimlere Odası Yönetim Kurulu adına Başkan H. Gökhlan Özdemir bizim yayınlarımıza hak veren bir açıklama yaptı.
Başkan H. Gökhan Özdemir açıklamasında, ‘Ülkemizde hayvanlalar verilen değere baktığımızda, bunun ölçüsü, her gün kucağında kedi köpeklerle boy boy görüntüler veren yöneticiler, sosyal medya hesaplarında sevimli hayvan fotoğrafları paylaşanlar, yaptık yapıyoruz, geldik gidiyoruz söylemleri ile vatandaşın umudunu tazeleyip, umuda dair çıkış yaptıkları hızla sessizliğe bürünenler de değildir.’ dedi.
Belki biliyorsunuz;
Yalnız İzmir değil tüm Egeli sporsever ve sporcuların yakından bildikleri Fotoğrafçı Dursun Özmen Kemalpaşa Aşağı Kızılca’da kendi imkan ve birikimleri ile 1,5 dönüm bir yer aldı, çevresini çevirdi, 150’nin üzerinde engelle ne kadar köpek varsa topladı ve bakımlarını üstlendi.
Geçenlerde belediyelerden yardım istedi...
Dediği şu:
‘Para pul istemiyorum... Benim istediğim sadece bir iki eternit. Hayvanlar sıcakta güneş altında kalmasın, yağmurda ise ıslanmasınlar, korunsunlar!’ dedi...
Görüştüğü yetkililer ne diyor?
Hani ‘Hayvanseverler’ ya da bunlar sayesinde maaş alanlar...
‘İmkanımız yok! Böyle bir çalışma yapamayız!’
Peki ne yaparsınız;
‘Mama desteği veririz!’
Peki mamalar nerede?
‘Gelecek!’
Ne zaman?
Yanıtını ben vereyim:x
‘Çıkmaz ayın son Çarşambasında!’
Çocuklar birbirlerine hep böyle derler ya, büyükler için de pek fark yoktur...
Devam edeyim:
Veteriner Hekimlik Mesleğini, sağlık sınıfında yok sayarak, Veteriner Fakültelerini başarı sırası şartı uygulamalarında yok sayarak; hayvan hakları ihlallerini TCK da yok sayarak; hayvanları , çocukları , kadınları ve mağduriyetlerini yok sayarak olmaz..
Hal böyle olunca da ana haber bültenlerinde, 3. Sayfa haberlerini sunmaktan ileriye geçilemez!’

DİP EKSPRES

Sındır açıkladı!

İşsizlik Sigortası Kanunu Hakkında ve Dijital Mecralar Komisyonu Kurulması Hakkında Torba Kanun teklifinin tüm üzerine konuşan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, yine bir başka torba kanununun kaleme alınıp Meclis gündemine taşındığını ve talimatla gündeme alındığını söyledi.