Diplomasını alan Başaran, "Diploma alma arzusu içindeydim ama bizim zamanımızda kız çocuklarını okula göndermiyorlardı. Artık herhangi bir yere kaybolmadan gidebiliyorum" dedi.

İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Salihler köyünde yaşayan Rukiye Başaran, üç ay gittiği okuma yazma kursunun diplomasını almak için Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne geldi. Diplomasını almaya hak kazandığını belirten Başaran, "Salihler köy okulunda bizi okuma yazma kursuna çağırdılar. Biz de gittik okuduk. Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden diplomalarımızı alacağımızı söylediler ben de buraya gelip diplomamı aldım.

Küçüklüğümden bu yana diploma almayı okuma yazma öğrenmeyi arzu ediyordum. Dikiş nakış kursuna da gittim oradan da diplomamı aldım" diye konuştu. Okuma yazma öğrenmesi ile artık yollardaki tabelaları okuduğunu ve kaybolmadığını belirten Başaran, sözlerine şöyle devam etti: "Artık gazete, kitap okuyabiliyorum. Bir yere gittiğimde her tabelayı okuyabiliyorum." Rukiye Başaran, daha sonra eline aldığı günlük gazeteleri okuyarak okumanın mutluluğunu yaşadı.
Editör: Haber Merkezi