Gülay Dilaslan, bir süre birlikte yaşadığı Tevfik Özcan'dan ayrılmak istedi. Bunu kabullenemeyen Özcan, iddiaya göre sürekli aradığı ve yolunu kestiği Dilaslan’ı tehdit etti. Tehditlere daha fazla dayanamayan Gülay Dilaslan, Bayraklı Adliyesi’nde savcılığa suç duyurusunda bulunmak için yanına kızları Derman Çevik, Remziye Çevik ve damadı Ferhat Kurtuluş’u da alarak yola çıktı.

ÖNCE ÇARPTI SONRA DEHŞET SAÇTI

Tevfik Özcan, adliyeye gittiklerini öğrendiği Ferhat Kurtuluş yönetimindeki 35 HP 285 plakalı otomobili başka bir otomobille takip etmeye başladı. Özcan'ın tehditlerini sürdürmesine rağmen durmayıp yoluna devam eden Ferhat Kurtuluş, sokak aralarında izini kaybettirmek için kaçmaya başladı. Diş Hastanesi önüne kadar süren kovalamaca sonunda Tevfik Özcan, aracıyla Kurtuluş’un kullandığı otomobile çarptıktan sonra önünü keserek durmasını sağladı. Özcan daha sonra elinde bıçakla inerek saldırdığı Gülay Dilaslan, kızları Derman Çevik, Remziye Çevik ve damadı Ferhat Kurtuluş’u çeşitli yerlerinden yaraladı. Dört yaralı, gelen sağlık ekiplerince olay yerindeki ilk müdahalenin ardından çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

18 YIL CEZAYA ÇARPTIRILDI

Olayın ardından koşarak kaçan, ancak dana sonra yakalanan ve tutuklanan Tevfik Özcan hakkında 'Dört kişiyi öldürmek kastıyla yaralamak' suçundan ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tevfik Özcan, İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sonunda 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.