İzmir’deki Askeri gizli belge bulundurma davası iddianamesinin ilk üç sırasında yer alan sanıklar Bilgin Özkaynak, N.K. ve Safiye Köten hakkındaki deliller, evlerindeki mutfak dolabının üzerinde ve siyah poşet içinde bulundu.

Bu ilginç tesadüf, İzmir Şakran Kadın Cezaevinde kalan sanıklar N.K. ve Safiye Köten ile, Buca F-1 Cezaevindeki iş adamı Bilgin Özkaynak tarafından CHP milletvekillerine iletildi. Üç sanık milletvekilleri Veli Ağbaba, Özgür Özel ve Nurettin Demir’e şunları söylediler:

Safiye KÖTEN: Karşıyaka’da evim aranırken ne avukat vardı, ne de başka biri. Bir komiser, benim yüzümü kendine çevirip, sırtımı mutfağa döndürüyordu. Sonra uzun boylu iki polis mutfağa girip dolabın üstünde siyah bir poşet buldu. Poşetten hard disk, boş askeri kimlikler, 9 tane kan tüpü, flash bellekler çıktı. Bu torbayı elleri ile koymuş gibi bulunca, diğer odalara, şirket bilgisayarıma, babamların evine de bakmadılar.

N.K.: Polislerin evimizi aradığını annemden öğrendim. O evde, mutfak dolabının üstünde siyah bir poşet içinde bir hard disk buluyorlar. Ben 5 aydır o eve gitmemişim. 5 ay önce gittiğimde koysam bile, bulunduğunda üstünde toz bile yok. Siyah torbayı bulunca aramaya son veriyorlar.’

Bilgin ÖZKAYNAK: Arama sırasında evimde duştaydım. 15-20 kişi banyoya daldı. Ben ellerinde olduğum halde, bensiz Sapanca’daki evime de gittiler Orada, siyah bir poşet içinde Hard disk ve flash diskler bulmuşlar. İçinden asker isimleri, TC numaraları ve Balıkesir’deki bir Askeri birliğin kap-kacak envanteri çıktı.

Milletvekillerince hazırlanan raporda "Özellikle evlerde yapılan aramalar sırasında, aynı ebat siyah poşet içinde, aynı marka ve model hard disk bulunması dikkate değerdir. Bu hard disklerin Türkiye’ye ne zaman girdiği, hangi bayi tarafından satıldığı, seri numaraları gibi sanıkların lehine sayılabilecek deliller de toplanmamıştır" denildi. (gazeteport)
Editör: Haber Merkezi