Adliye çalışanlarının oldukça duygulandığı törende Kavak, dostlarına sitem dolu mesajlar göndererek İzmir'e veda ederek, "Dosttan gelen kurşun, gül hükmünde demek durumundasınız. Diğer taraftan şu güneşin bağrında burada biraraya gelmişsiniz. Sizlere iki laf etmeden, hitap etmeden gitmek edepsizlik olurdu diye bu konuşmayı yapmak durumunda kalıyorum. Farkındasınız, cümlelerimi çok düzgün kuramıyorum, boğazım düğümleniyor, çünkü hayattaki en zor şey arkadaşlar, dost bildiklerinizin size yaptıklarıdır. Allah kimseyi bir daha böyle bir şeyle karşı karşıya bırakmasın." dedi. Törende konuşan İzmir Bölge İstinaf Mahkemeleri Başsavcısı Celal Kocabaş ise bir gönül insanını uğurlamanın hüznünü yaşadıklarını söyledi.

'ADİL OLMANIN KARŞILIĞI BU OLSA DA BÖYLE OLMAYA DEVAM EDECEĞİM'

Diyarbakır'dan İzmir'e tayin olduktan sonraki ilk adli yıl töreninde Aristo'nun bir lafına atfen, "İdarecilikte kolay olan iyi olmaktır, zor olan adil olmaktır." dediğini hatırlatan Başsavcı Kavak, "Ben adil bir başsavcı olacağım demiştim, bu zamana hep kadar adil oldum, burada da adil olmaya çalıştım. Adil olmamın karşılığı bu olsa da böyle olmaya devam edeceğim, bunu buradan herkese ilan ediyorum." şeklinde konuştu. Şiirlerden de alıntı yapan Durdu Kavak, "Hani şair diyor ya, 'Gerçeğin hayalden farkı, uzağa atmak istersin yakına düşer. Öyle zamanlar, mekanlar, öyle insanlar vardır ki zaman unutturmak istedikçe de akla düşer.' Böyle bir İzmir'de, böyle bir adliyede, böyle çalışanlarla, sizlerle beraber çalışmış olmanın mutluluğu, hazzı içindeyim. Bu da en müsterih olduğum konu." dedi. "Cenazemde olmasın ne takım ne arabam, beni alıp götürsün tam yanmış dört dört adam." mısrasını da okuyarak, şunları söyledi: "İşte bu samimiyeti sizlerde görmek beni çok mutlu etti, duygulandırdı. Ne diyelim, bu millete hizmet etmek görevi bundan sonra Manisa'daymış, inşallah orada da elit, mümtaz, eli öpülesi milletime hizmet etme gururuna, şerefine nail olacağız. Sizlere Allah'aısmarladık diyorum ama veda etmiyorum, çünkü yakında yine geleceğim, yine görüşeceğiz, çayımızı kahvemizi içeceğiz, sohbet edeceğiz inşallah. Ben hepinize hakkımı helâl ediyorum, sizler de bana hakkınızı helâl ederseniz müsterih olarak ayrılacağım arkadaşlar. Hepinizi sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyorum."

Törenin sonunda Başsavcı Kavak ve eşi, adliye çalışanlarıyla tek tek vedalaştı. Başsavcı Kocabaş ve adliye personeli, Durdu Kavak'a çiçek vererek adliye binasından uğurladı.

Editör: Haber Merkezi