Bakan Günay, hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet yaptıklarını ve herkesin cebinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti nüfus kağıdının değerini yükseltmek için çalıştıklarını söyledi.

Festivalin açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Türkiye'de bir kuşağın çok sıkıntı çektiğini, gereksiz kavgalar gördüğünü belirterek, çocukların aynı sıkıntıları çekmemesi, karınları tok ve barış içinde yaşaması için mücadele ettiklerini söyledi. Günay, "Milletin kavga etmeye değil, hizmet görmeye ihtiyacı var. Bizler hiçbir zaman siyasi parti, etnik köken, inanç gözetmeksizin herkesin cebinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti nüfus kağıdının değerini yükseltmek için çalışıyoruz" dedi.

Günay, Bayındır ilçesini de adına uygun şekilde bayındır hale getirmek için uğraş verdiklerini anlattı. İl Özel İdaresi'nin Bayındır için 10 milyon liralık kaynak ayırdığını, ilçenin turistik değerini ayağa kaldırmak için çalışma başlatılacağını ifade eden Bakan Günay, "Bayındır'ın hamamı, medresesi, kilisesi, camisi, külliyesi ve sokaklarını ayağa kaldırmaya çalışacağız. Çiçek turizminin ve kültür turizminin bilinen merkezlerinden biri yapmaya çalışacağız. Belediyelerin getirdiği projelere siyasi ayrım göstermeksizin destek oluyoruz. 7-8 yılda Türkiye'yi dünya turizminin önde gelen merkezlerinden biri haline getirdik. Türkiye dünya turizminde 7. ülke. Şimdi bunu 5'e çıkarmayı planlıyoruz. Türkiye'nin turizm zenginliğini Ege'ye, İzmir, Ayvalık, Balıkesir'e doğru taşımaya, sadece kıyı şeridi değil, Türkiye'nin her yerine yaymaya çalışıyoruz" diye konuştu.


"SİZİNLE HEMHAL OLMAK İÇİN GELDİK"


Eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım ise, Türkiye'nin çiçek ihtiyacının üçte birinin Bayındır'dan karşılandığını hatırlatarak, ilçenin ihtiyacı olan yol yatırımını yaptıklarını ve belediye başkanının duble yol talebi içine de söz verdiklerini belirtti. Yıldırım, şöyle konuştu:
"Önemli olan gönüllere yol yapmaktır. Bugün gönüllere yol yapmak için geldik. Siz istediniz, İzmir'e geliniz dediniz, bu isteğinizi emir, talimat kabul ettik, Kültür ve Turizm Bakanımla beraber sizlere geldik. Hizmet için geldik, sizinle hemhal olmak için geldik."
Yıldırım, Bayındır'ın ihtiyacı olan adalet sarayı için 2 milyon lira ödeneği çıkardıklarını, inşaatına başlanacağını, pazartesi günü de Zeytinova Barajı'nın temelini atacaklarını söyledi.

Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş de, Türkiye'nin çiçek üretim merkezi olan Bayındır'da bu yıl işlerin çok iyi gittiğini, üretimin tamamının satıldığını, elinde çiçeği kalan üretici olmadığını söyledi. Kertiş, ilçede 500 üreticinin 2 bin 100 dekar alan üzerinde 60 milyon liralık çiçek üretimi yaptığını kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol, ilçe sokaklarına kurulan çiçek stantlarını dolaştı.
Editör: Haber Merkezi