İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bayındır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanan alım sözleşmesi kapsamında 2011 yılı için 10 bin adet ağaç, 500 bin adet çalı grubu ve 4 milyon adet çiçek satın alınacak.

Bayındır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile karşılıklı yapılan sözleşmenin imza törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, burada çiçek üreticileri ve özellikle kadınlar tarafından büyük sevgi gösterileri ile karşılandı. Üreticiler, 2007 yılında başlayan alımlar öncesinde büyük ekonomik sıkıntı yaşarken Büyükşehir Belediyesi sayesinde ayakta kaldıklarını dile getirdi. Bölgedeki kadın üreticiler adına konuşan Emine Kurt, 25 yıldır geçimini çiçeklikçilikten sağladığını ve 8 yıl önce eşini kaybettiğini hatırlatarak "Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun desteklerinden çok memnunuz. Bütün çiçekçiler adına teşekkür ediyorum. Başkanım sizi çok seviyoruz. Allah sizden razı olsun" diye konuştu.

"Büyükşehir sayesinde ayakta kaldık"

Bayındır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan ise son yıllarda Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı sözleşmeli üretim modeliyle çiçekçilik alanında bilinçli üretim sürecine geçildiğini belirtti. Ersoy Sümerkan, sözleşmeli üretim sayesinde Avrupa standartlarında üretim gerçekleştirildiğini de vurgulayarak, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mühendisleri ve teknik elemanlarının katkılarıyla Bayındır'da çiçek kalitesi arttı. Kalite arttıkça müşteri adedi artmaya başladı. Artık taleplere yetişemez duruma geldik" dedi. Bayındırlı çiçek üreticileri olarak devletten 1 lira dahi destek görmediklerini ifade eden Sümerkan, "En büyük desteği İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden gördük. Bu sayede ayakta kalarak bugünlere geldik" diye konuştu. Törende Bayındır Kaymakamı Alaattin Aktaş ve Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş de birer konuşma yaparak bölgedeki çiçek üretecilerine desteği nedeniyle Başkan Kocaoğlu'na teşekkür etti.

"Sigortalı işçi çalıştırın" çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da hedeflerinin İzmir'i kalkındırmak olduğunu, bu nedenle tüm sektörleri desteklediklerini söyledi. Sözleşmeli üretim modeli ile Bayındırlı çiçekçilerin Büyükşehir Belediyesi'nin istekleri doğrultusunda üretim yaptığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "İzmir sokaklarında, caddelerinde, bulvarlarında Bayındır'ın çiçekleri var. Sizin çiçeklerinizin kalitesi arttıkça İzmir güzelleşiyor" diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sera ve bahçe üreticilerine de seslenerek, sıkıntılı günleri aşan üreticilerin artık yanlarındaki işçileri sigortalı yapmasını istedi. Başkan Kocaoğlu, sigortanın özellikle kadın işçiler için çok önemli olduğunu da vurguladı.

İlçede asfaltsız yol kalmadı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayındır'daki temasları kapsamında ilçedeki Sanayi Sitesi'nin asfaltlanan yollarının ve yapılan kaldırım düzenlemelerinin açılış törenine katıldı. Buradaki törende İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, CHP Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Tamer Yanık, AKP İlçe Başkanı Veysel Bakıcıol, ilçe esnafı ve vatandaşlar da yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ilçedeki esnaftan gelen talep üzerine sanayi sitesinin yollarını asfaltladıklarını belirterek, "Bu yaz Bayındır ilçesinde 50 km. ova yolu yapılacak. Şu anda 20 kilometresi yapıldı" diye konuştu. İlçeye son 7 yılda toplam 40 milyon liralık yatırım yapıldığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, "Göreve geldiğim günden beri Bayındırlı hemşerilerimden her zaman çok büyük destek gördüm. Bana gösterdiğiniz bu sevgiye ben de çalışarak, elimden geldiği kadar ihtiyaçlarınızı karşılayarak layık olmaya çalıştım" dedi.

Kertiş'ten teşekkür plaketi


Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, ilçe halkı tarafından büyük sevgi gösterileri ile karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamına da konuk etti. Kertiş, ilçelerine her konuda destek olan ve siyasi parti ayrımı gözetmeksizin yatırım yapan Başkan Kocaoğlu'na teşekkürünü dile getirerek bir plaket verdi. Başkan Aziz Kocaoğlu, "Hep birlikte Bayındır için yaptığımız hizmetleri gördük, eksikleri tespit ettik, halkın yeni taleplerini aldık. Bu bir hizmet kervanıdır. Halkımız bunun için bize görev verdi. Hemşerilerimizin ihtiyaçlarını karşılayıp hayır dua almak için çalışıyoruz. Mehmet Bey'e bu süreçte gösterdiği uyumlu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayındır temasları kapsamında Fırınlı İlköğretim Okulu'na da uğradı. Okulda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan fiziksel düzenlemeleri inceleyen Başkan Kocaoğlu, öğrencilerle de sohbet etti.

Editör: Haber Merkezi