İDA dans grubunun da gösterileriyle sahne aldığı konserde konuşan Karabağ, "Bayraklı'da yüzünü Atatürk'e dönmüş, Cumhuriyetine ve ülkesine sahip çıkan çocuklar yetiştirmeye devam edeceğiz. Çocuklarımızla gurur duyuyoruz" dedi. Manavkuyu'dan, Doğançay'a kadar Bayraklı'nın birbirinden yetenekli 46 çocuğundan oluşan Bayraklı Belediyesi Çocuk Korosu, önceki gün düzenlenen konserde ilk kez sahne aldı. Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde ailelerin ve Bayraklı Halkının doldurduğu salonda sahneye çıkmanın heyecanı gözlerinden okunan çocuklar konsere marşlarla başladı. Eğitimci Şahika Türkkan'ın yoğun çalışma süreci sonunda yeteneklerini ön plana çıkaran çocuklar özgüvenleriyle büyüklerini aratmadı. İDA Dans topluluğunun minikleri de şarkı aralarında yaptıkları birbirinden farklı gösterilerle göz doldurdular. Konseri gösterilerle de taçlandıran çocuk korosu dinleyicilerden dakikalarca alkış aldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren konser "Bayraklı" şarkısıyla son buldu.

'Onların arkasındayız'

Çocukların konser ve gösterilerini soluksuz izleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bayraklı'yı kültür ve sanatta ön plana çıkarıyoruz. Bugün çocuklarımız bizlere neler yapabileceklerini gösterdiler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza olan desteğimiz devam edecek. Sonuna kadar sizlerin arkanızdayız. Bu tabloları çoğaltacak çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz. Atatürk'ün çizdiği bu yolda laik, çağdaş, Cumhuriyet seven bir gençlik yetişiyor. Çocuklarımızla gurur duyuyoruz" dedi.

'Çocukların rüyasıydı'

Çocuk Korosunun oluşturulmasında başından beri büyük emek sarf eden Şahika Türkkan, "Gerçekten çocuklarımız çok yetenekli çıktılar. Onlarla beraber çalışmak çok güzeldi. Bizlerin çalışmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Burada bir hatıramı anlatmadan geçemeyeceğim. Çalışmalarımıza devam ederken bir yandan da 46 çocuk için kostüm belirleme aşamasına geldik. Önümde birkaç farklı çizim vardı ve hangisinin uygun olacağını ekip arkadaşlarımla konuşurken bir çocuğumuz benim omzuma dokundu ve 'Öğretmenim ben bu kıyafeti dün gece rüyamda gördüm' dedi. Başkanım siz bu çocukların rüyasını gerçekleştirdiniz" dedi. Başkan Hasan Karabağ daha sonra Şahika Türkkan ve emeği geçenlere çiçek hediye etti.  
 

Editör: Haber Merkezi