İzmir Büyükşehir, Karşıyaka, Bayraklı, Foça, Bergama belediyeleri, Yuntdağı Köseler Köyü Muhtarlığı, Cinatı kafe bar ve Duman Yemek Sanayi gibi kurum ve kuruluşların destek verdiği turun ilk gününde Antik Agora, Antik Smyrna kentleri gezildi. Akşam Yamanlar Gençlik ve Kamp Merkezi’nde konaklayan bisikletliler, ikinci gün Larissa Antik kenti, Panaztepe Kazı Alanı, Pers Mezar Anıtı ziyaretlerinden sonra Foça’ya geldi. İlçe merkezinde restorasyonu devam eden Foça Surları ve Phokaia Antik Kentini gezen ekip kazı alanında arkeolog Kenan Doğan’dan kentin tarihi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

GÜN BATIMI EŞLİĞİNDE ÇADIRLARINI KURDULAR


Yaşları 20 ila 70 arasında değişen ve aralarında öğrencilerin yanı sıra değişik meslek mensupları ve emeklilerin de bulunduğu bisikletliler, 'Güneşin En Güzel Battığı Yer' olarak bilinen Foça’nın günbatımı saatlerinde Karakum Plajı’na gelerek kamp çadırlarını kurdu. Foça Belediyesi Yeni Plaj Sosyal Tesisleri’nin de bulunduğu bölgede geceyi geçiren grubu, bu sabah Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ ziyaret etti. Kendilerini Foça’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Başkan Demirağ, kent ve yörenin bisiklet sporuna uygunluk durumu hakkında sorulan soruları da yanıtladı.

Üçüncü gün etabı için Karakum Plajı’ndan hareket eden bisikletliler, Büyükdeniz Caddesi, Beşkapılar Kalesi, Demokrasi Meydanı, Küçükdeniz Reha Midilli Caddesi güzergahını takip edip, Aliağa, Kyme Antik Kenti’ne doğru yola çıktı. Kent içindeki üç kilometrelik bölümde Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’da bisikletiyle gruba katılarak pedal bastı.

Organizasyon komitesi üyesi Dr. Serhat Ferahi Değimli, amaçlarının İzmir ve çevresindeki tarihi mekanların ve geçmişten günümüze taşıdığı kültürel değerleri yerinde görmekle birlikte bisikletin çevre dostu işlevini ortaya koymak, alternatif bir ulaşım ve turizm aracı olarak da benimsenmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Az Bilinen Antik Kentler Bisiklet Turu, Kyme, Myrina, Gyrnelion, Aigai Antik Kentleri güzergahı izlenerek 23 Nisan Salı günü Bergama’da sona erecek. Bisikletlilerin Bergama’da bazı sosyal etkinlikler ile yabancı çocukların da bulunduğu 23 Nisan çocuk şenliklerine de katılacakları bildirildi.



Editör: Haber Merkezi