İzmir'in Dikili ilçesi Gazipaşa Mahallesinde 20 sokakta ikamet eden 56 yaşındaki Mehmet Emin Aksu, arkadaşlarının yardımıyla hayata tutunmaya çalışıyor. Her sabah branda üstünde arkadaşlarının yardımıyla evinden aşağı indirilip akşam tekrar evine aynı yöntemle taşınan Aksu, devletin kendisine yardım eli uzatılmasını istedi. Çalmadık kapı bırakmadığı belirten Aksu, yaşadığı zorlukları şöyle anlattı: "Gözlerimin açılması için devletten yardım istiyorum. Evde ve dışarıda çok zorluk çekiyorum. Vatandaşın yardımı ile oraya buraya gidiyorum. Otobüse binemiyorum. Hiçbir yardım görmedim. Dikili kaymakamlığı ve İzmir Valiliğine müracaat ettim. İzmir Valiliği; İzmir içinde olsanız her türlü yardım gelir' diye başvurumu yanıtladı."

Aksu, kendisine yardım edilmeme gerekçesini şu sözlerle dile getirdi: "İzmir Valiliği İzmir içinde ikamet etmediğim için, Dikili kaymakamlığı ise SSK maaşım olduğu için yardım edemiyor. Ben de diyorum ki SSK maaşımı size vereyim siz kullanın bana yardım edin."

Arkadaşı Ahmet Aydın, Mehmet Emin Aksu'ya uzun süredir baktığını belirterek şunları söyledi: "Onun sıkıntılarını ben de yaşıyorum. Onun işi daha zor. Ayakları kesik gözleri görmüyor. Biz yardımcı oluyoruz. Devlet makamı veya yardımsever vatandaşların yardım etmelerini istiyoruz. Ya da evlendirirsek daha iyi olur. Çünkü bakanı yok. Hayırsever vatandaşların yardımlarını bekliyoruz. Bir yuva kurulsun. Bir de Almanya'ya gönderilip gözleri açılırsa daha iyi olur."

Taksi şoförü arkadaşı Musa Karaçoban da Mehmet Emin ile 5 yıl önce tanıştıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Ayakları şekerden dolayı kesilmiş, gözleri görmüyor. Acıdığımdan dolayı ilgileniyorum. Bazı taksici arkadaşlar getirmiyor. Ben her gün getirip götürüyorum. Evi kullanışsız. Merdivenlerden brandaya bindirip asıla asıla çıkarıyoruz. Her gün getirip götürüyoruz. Bazen olmuyor ama burada yeme içmesi el yordamıyla. Bu arkadaşımıza düzayak bir yerde ufak bir oda yaptırılabilir. Gözleri açılsa belki kendi işin kendi görebilir. Yetkililer, iyi bir yerde muayene ettirip gözlerini açtırırsa hiç olmazsa kendi kendini idare eder."
Editör: Haber Merkezi