Dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur, Buca ve Karabağlar ilçeleri başta olmak üzere birçok yerde sele neden oldu.

Alınan bilgiye göre Buca'da bulunan Evka-1 mahallesindeki kavşakta 66 yaşındaki Bahtiye Tuna isimli kadın sele kapıldı. Suda bir süre sürüklenen kadın, Özbekistan Caddesi üzerine park edilen bir TIR'ın altına sıkıştı. Yaşlı kadının çığlığını duyan vatandaşlar durumu polise haber verdi. Bu sırada bölgede olan bekçiler ve vatandaşlar yaşlı kadının yardımına koştu.

Sıkıştığı yerden çıkartılan Tuna, polis aracı ile Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tuna'nın sürüklenme nedeniyle vücudunda ezikler olduğu belirlenirken, hayati bir tehlikenin ise bulunmadığı açıklandı.

O anları anlatan Fırat Cenkçi, TIR'ın orada park halinde olmasının büyük bir şans olduğunu söyledi. Yemek yaptığı sırada kadının çığlıklarını duyduğunu belirten Cenkçi, dışarıya baktığında kadının sel sularına kapılarak TIR'ın altına girdiğini gördüğünü anlattı. Elemanları ile birlikte hemen aşağıya indiğini anlatan Cenkçi, kadını sıkıştığı yerden çıkardıklarını ifade etti. Kadının çok ıslanmış olduğunu ve ceketlerle üstünü kapattıklarını anlatan Cenkçi, sonrasıda da kadının polis aracıyla hastaneye götürüldüğünü söyledi.

Tuna'yı ilk kurtardıklarında kadının bilincinin kapalı olduğunu anlatan Cenkçi şöyle devam etti: Üzüntüden dün yemek yiyemedim. İştahım kalmadı. Tek duamız teyzenin iyi olmasıydı. Biz insanlık görevimizi yaptık ancak ölümün de çok yakın olduğunu anladık. Eğer TIR hareket halinde olsaydı çok daha kötü sonuçları olabilirdi. İzmir'de altyapı sorunu olduğu için bu caddeyi de her yağmurda sel alıyor"

SEL SULARINA KAPILANLA KADINLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İzmir'de sel sularına kapılan Bahtiye Tuna'nın Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. Tuna'nın sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Yekta Öncel, "Dün gece hastayı kabul ettik. Geldiğinde genel durumu sıkıntılıydı. Yağmurun neden olduğu sele kapılmış, su yutmuştu. Vücudunda abrazyonlar ve sürtünmeye bağlı cilt hasarları vardı. Morlukları vardı ama genel durumu iyiydi. İlk müdahalesini yaptık. Değerlendirdikten sonra herhangi bir yerinde kırık ve iç kanama olmadığını gördük. Hayati bir tehlikesi yok, sadece gözlem amaçlı birkaç gün misafir edeceğiz. Durumu stabil" dedi.

Editör: Haber Merkezi