Buca’da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde resmi törenler ve sivil eğlenceler ayrı Alanlarda tamamlandı. Buca Çevik Bir Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na bu yıl sadece resmi kurumlar adına Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi bırakılırken, Buca Kaymakamlığı çelengi alana geldi ama yeni yönetmelik gereği konulmadan geri götürüldü. Aynı şekilde Adalet ve Kalkınma Partisi de getirdiği çelengi bırakmadı. Alana bazı sivil toplum örgütleri CHP Buca İlçe Başkanlığı ile Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı çelenk bıraktı.

Eski Buca Stadı’nda yapılan resmi törenlerde ise Kaymakam Şenol Bozacıoğlu, Belediye Başkanı Ercan Tatı, Garnizon Komutanı Albay Celal Ezen halkın bayramını kutladı. Törende tek konuşmayı ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep yanık yaptı. Daha sonra törenlerde halk oyunları ve spor gösterileri sunuldu. Törene katılan protokol daha sonra Buca Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nde 23 Nisan Çocuk Resim Yarışması’nda yapılan resimlerin sergisini gezdi.

 
Koltuğu devretti

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Oğulhan Ceylan’a devretti. Minik Oğulhan kendisi ile gelen arkadaşlarına elma şekerleri dağıtırken, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda birçok geleneğin yaptırılmadığına vurgu yaptı. Tatı, “Biliyorsunuz Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece bizim değil tüm dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. Her nedense bazı adetlerimizde değişiklikler olmaya başladı. Önce Atamızın anıtına çiçek koymamız yasaklandı. Yürüyüş yapamadık bando ve bayrak yürüyüşümüz yasaklandı. En sonunda makamlarımızı çocuklarımıza bırakmamızda engellendi. Şimdi Atamızın söylemlerine bakıyorum. Ülkemizin geleceği çocuklarda ve gençlerdedir. Çocuklarımızı buralarda oturmadın ne zararı olabilir ki” dedi.

Buca Çevik Bir Meydanı ve Buca Belediyesi önünde kurulan stantlarda ise bayram coşkusu doruğa ulaştı. Başkan Ercan Tatı eşi Oya Tatı ile birlikte halkın ve çocukların bayramını kutladı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için özel hazırlıklar yaptığını söyledi. Günün anısına uçurulan kırmızı beyaz balonlar gökyüzünü süslerken, minikler gönüllerince eğlendi.

 
Ödül Alanlar

Buca Belediyesi 23 Nisan Resim Yarışması’nda ödül alan eserler de belirlendi. Jüri Üyelerinin değerlendirmelerine göre

Engelliler Kategorisinde Tuğsavul İlköğretim okulundan Hamdiye Hande Gencer birinci olurken, Erdem Akseki ikinci Ayşe İkizoğlu üçüncü, Oktay Gökhan’da dördüncü oldu.

Hayvan Sevgisi kategorisinde 6-8 yaş arası çocuklarda Çamlıkule İlkokulu’ndan İdil Akbulut birinci olurken, Nisa Burcu Aktürk ikinci, 75. Yıl İlkokulu’ndan Selim Soydan üçüncü Nehir Alan dördüncü oldu. Cengiz Topel İlkokul’undan  Emir Gökyar ve İlayda Çamlı’da mansiyon ödülünün sahibi oldular.

9-11 Yaş gurubundan “Deniz altında yaşam” konulu resim çalışmalarında Ege İhracatçılar Birliği Ortaokulu’ndan Senanur Akpınar birinci olurken Hasan Ali Yücel Orta Okulundan Gözde Sevgi Aydın ikinci, Dicle Odabaşı üçüncü oldu. Hasan Ali Yücel Ortaokulundan Berk Ünsal ve Buca Ortaokulu’ndan Defne Soylar ile Nisanur Tiril’de mansiyon ödülü sahibi oldu.

12-14 yaş gurubunda ise “Dünya çocukları ve kardeşlik” konulu resim yarışmasında Çağla Başdoğan birinci, olurken Hasan Ali Yücel Ortaokulu’ndan Nazlıcan Aytaç ikinci, Recep Ersayın İlkokulu’ndan Zehra Gül Kayapınar üçüncü oldu. Ufuk Orta Okulundan Ali Özcivan, Ege İhracatçı Birliği Orta Okulundan Eda Nur Aslan ve Gizem Toprak mansiyon ödülü aldı.