Buca Belediyesi'nce tasarlanan ve yapımı süren 'Üç Fidan Anıtı', 6 Mayıs Pazar Günü saat 17.00'da törenle açılacak. Buca Belediye Başkanı CHP'li Ercan Tatı, Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş, 68'liler Vakfı Başkanı Sönmez Targan, İzmir 68'liler Platformu Başkanı Gazeteci- Yazar Okan Yüksel, Platform Yürütme Kurulu üyeleri Sancar Maruflu, Nail Dağdelen, Ertuğrul Gezenoğlu, Buca Gölet Tesisleri'nde bir araya geldi ve projeyle ilgili açıklama yaptı.

Buca Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Emre ise anıtın teknik özellikleri hakkında konukları bilgilendirdi. Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nce projenin tasarlandığını ve yapıldığını belirten Emre, Betontaş Kapalı Pazaryeri yanındaki parkta yükselecek anıtın 10 metre çapında bir alana dikileceğini söyledi. Emre, çelik konstrüksiyondan yapılacak anıtın 3 ayağından ikisinin 6'şar metre üçüncüsünün ise 8 metre olacağını kaydetti. Temel üzerine yerleştirilecek anıtın granit ile kaplanacağını vurgulayan Emre, özel bir aydınlatma ile gece de izlenebilecek anıtın açılış günü, çevresine 3 adet fidan dikileceğini belirtti.

Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'ya teşekkür ederken, anılarını paylaştı. Başkan Ercan Tatı da "Türkiye'nin aydınlığı için yaşamını feda eden üç fidanımızı Bucamızda anıtlaştırmaktan onur duyuyorum" dedi. Başkan Tatı, 1 Mayıs, 6 Mayıs, 19 Mayıs gibi önemli günlerin anma ve kutlamalarına özen gösterdiklerini de ifade ederken, bu etkinliklerde birçok önemli aydın, şair, yazar ve sanatçının Buca'ya geleceğini kaydetti.

Daha sonra Başkan Tatı, ağabey Bora Gezmiş ve diğer misafirleri, 'Üç Fidan Anıtı'nın yer alacağı bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Anıtın temelini ve projelerinden inceleyen Bora Gezmiş, aile adına teşekkür etti.

İzmir 68'liler Platformu Başkanı Okan Yüksel, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'yı anıtın ilçede yapılmasına öncülük ettiği için kutladı. Yüksel, "Bağımsız bir Türkiye hayali için mücadele eden tüm 68'liler adına mutluyuz" diye konuştu. Platform Yürütme Kurulu Üyesi Sancar Maruflu da İzmir'deki 68'liler olarak açılış törenine geleceklerini vurguladı.