Özkan Pekçalışkan- Harita Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Genel Başkanı Ali Fahri Özten ile Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ferdan Çiftçi, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde yaptıkları basın açıklamasında, TMMOB ve HKMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Savcı'ya ve diğer belediye çalışanlarına yapılan uygulamaların haksız olduğuna inandıkları için, sonuna kadar sürecin takipçisi olacaklarını belirttiler. Basın açıklamasında Ali Fahri Özten ve Ferdan Çiftçi, Özel Yetkili Savcılar tarafından karara itiraz edilmesi sonucunda, 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin itirazı görüşüp 10 Aralık 2011 tarihinde belediye çalışanları ile birlikte hakkında tutuklama kararı çıkan oda başkanı Selçuk Savcı'nın tutuklanma gerekçesi olarak belirtilen 'delilleri karartma ve kaçma ihtimali' nedenine ise tepki gösterip eleştirdiler.

İlk gözaltına alınıp salıverildiği tarihten sonra Oda Başkanı Selçuk Savcı'nın hemen görevinin başına geldiğini belirten TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ferdan Çiftçi, "Şube Başkanımız ve üyelerimizin 'delilleri karartma ve kaçma ihtimali' gerekçesiyle tutuklu olarak yargılanması tamamen hukuka aykırı ve keyfidir" şeklinde görüşlerini belirttiler.

Son yıllarda ileri demokrasi derken en geri demokrasilerde dahi olmayan uygulamaların ülkemizde gerçekleştiğine dikkat çeken HKMO Genel Başkanı Ali Fahri Özten, "Amacımız onurlu dürüst insanlar olmak, hukukun ve adaletin üstünlüğünü sağlamak, yargının siyasallaşmamasını sağlamak. Başkan Selçuk Savcı ve diğer tutuklu arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna bildiriyoruz" şeklinde konuştu. Türkiye'nin açık bir cezaevine dönüştüğünü belirten TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ferdan Çiftçi ise, "Askeri ve sıkıyönetim mahkemelerinin yerine kurulan DGM'ler eskilerini arattı. DGM'lerin yerine kurulan Özel Yetkili Mahkemeler ise DGM'leri aratır oldu. Yargı hiçbir dönemde olmadığı kadar, siyasi iktidarın yönlendirmesi ve etkisi altında kalıyor. Kısaca baskı toplumu kurumsallaşıyor. Başta Özel Yetkili Mahkemeler olmak üzere tüm hukuksuz uygulamaların kaldırılması için kararlı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi