Aralık ayında turizm ve otelcilik sektörlerinin temsilcileriyle bir araya gelen ve sektörün sorunlarını dinleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, turizm ve otelcileri mutlu edecek açıklamalar yapmıştı. Kentin turizm şemsiyesi altında gelişmesi için aralıksız çalıştıklarını ve turistik tesis işletmelerine destek vermeye hazır olduklarını belirten Başkan Kocaoğlu, suda indirim yapacaklarının sinyalini de o gün vermişti. Bu açıklamalarının ardından kısa bir sonra su indirimi İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne taşındı. 10 Ocak 2011 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yapılan İZSU Genel Kurulu'nda İZSU Yönetim Kurulu'nca uygun görülen yeni  konut dışı ve turistik tesis abone tarifesi; İzmir Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nun ardından 14 Ocak 2011 tarihinde yapılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında da meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. 


Turizmcilere yüzde 40 indirim


1 Şubat 2011 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, turistik tesis abone tarifesinde kademe uygulaması kaldırıldı.  0-13 metreküp arası su kullandığında metreküpüne KDV dahil 5. 78 TL, 14 ve üstü su kullandığında metreküpüne 9.33 TL ödeyen turistik tesis işletmecileri, kademenin kaldırılması ile birlikte su kullanım bedeli olarak suyun metreküpüne 5.78 TL ödeyecek. Böylelikle turizm ve otelciler, bir önceki tarifeye göre suyu yaklaşık yüzde 40 oranında indirimli kullanacaklar.


Esnafı sevindiren tarife


Tüzel kişilere ait olan işletmelerde (bakkal, restoran, kahve) uygulanan "konut dışı abone" tarifesinde ise İZSU, 20 metreküpten fazla su kullananlar için yaklaşık yüzde 35 oranında indirime gitti. 3 kademeli olan bu tarifede 21 ve üstü su kullanım kademesi kaldırılarak iki kademeye indirildi. 0 – 10 metreküp için KDV dahil 7.71, 11-20 metreküp için 8.88, 21 ve üstü için 12.19 TL ödeyen esnaf,  1 Şubat'tan itibaren 20 metreküp ve üzeri su kullandığında da suyun metreküpüne 8.88 TL ödeyecek.


Editör: Haber Merkezi