Atatürk’ün çocuklarından Karşıyaka’da 19 Mayıs koşusu Atatürk’ün çocuklarından Karşıyaka’da 19 Mayıs koşusu

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Bornova Buz Sporları Yerleşkesi ve Buca Sosyal Yaşam Kampüsü, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yürütülen belgelendirme tetkik sürecini başarıyla tamamlayarak TS EN ISO 50001: 2018 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazandı.

Başkan Tugay: Hedefimiz sürdürülebilir çevre

Başkan Dr. Cemil Tugay, törende yaptığı açıklamada, bu üç tesiste yıllık 48 bin kilovat saat enerji tasarrufu sağladıklarını belirtti. Enerji verimliliğinin belediyenin tüm birimlerinde sağlanmasının son derece önemli olduğunun altını çizen Tugay, "Diğer binalarımız için de enerji yönetim sistemi belgesi alacağız. Yenilenebilir enerji ve atık yönetimi ile ilgili de birçok projemiz var. Bu alanda İzmir'i daha üst seviyelere taşıyacak çalışmalarımız olacak" dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 05 10 104335

Enerjide önemli adım

Büyükşehir Belediyesi'nin bu adımı, kentin enerji tüketimini azaltma ve sera gazı emisyonlarını düşürme konusundaki kararlılığını gösteriyor. ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ile enerji tüketimlerinin düzenli izlenmesi ve takip edilmesi, kayıt altına alınması, tüketimi azaltmak için tasarruf yöntemlerinin araştırılması sağlanıyor.

Hedef: Enerjide öncü şehir

İzmir Büyükşehir Belediyesi, enerji yönetimi konusunda 16 organize sanayi bölgesine sahip kentte birçok firmaya ve enerji tüketimi yüksek binalara bu çalışma ile örnek teşkil etmeyi hedefliyor. Bu sayede kentin enerjide öncü şehirlerden biri olması ve Türkiye'ye örnek teşkil etmesi amaçlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi