Çiğli Belediyesi tarafından bu yıl oluşturulan Çiğli Arama Kurtarma ekibi, İzmir Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği'nin Bornova'daki tesislerinde aldığı eğitimlerinin birinci etabını tamamladı. ÇAK ekibi, Sivil Savunma Birliği tarafından verilen sertifikalarını belediye konferans salonunda düzenlenen törende aldı.  Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, eğitimlerini başarılı bir tatbikatın ardından tamamlayan tüm ekibi tek tek kutladı. "ÇAK ekibimiz gönüllü olarak kutsal bir misyon üstlendi" diyen Başkan Solak, gurur duyduğunu belirttiği ekibe teşekkür ederek plaket verdi.

Eğitim devam edecek

Tamamı belediye memur ve işçilerinden oluşan arama kurtarma ekibi, sivil savunma birliğinin uzmanları tarafından eğitildi. Ekip, göçük altında canlı arama, enkazdan yaralı kurtarma, bir binadan diğerine yaralı taşıma, yüksek binalardan yaralı indirme, kısa sürede organize olarak olay yerine varabilme gibi temel konularda eğitim aldılar. Yurtiçi ve yurtdışında ihtiyaç duyulduğu an yardıma koşmaya hazır gelen ekip, eğitimlerini nefes kesen bir tatbikatla tamamladı. Eğitimlerinin devamını önümüzdeki günlerde alacak ekip ilk olarak ilk yardım eğitimi alacak. Daha sonra ekipten seçilecek bir grup dağcılık, kayak ve Antalya'da sualtı eğitimi alacak. 

ÇAK yardıma hazır

Başkan Metin Solak, ÇAK ekibinin ihtiyaç duyulan her yere en kısa zamanda organize olarak ulaşacağını söyledi. Ekibin daha da güçlenmesini istediklerini, bu nedenle gerekli donanımı ve teçhizatı sağlamaya çalıştıklarını belirten Başkan Solak, "Donanımlı bir aracımız ve ekibimiz var. Ancak biz kendimizi daha geliştirmek istiyoruz. İkinci bir aracı ekibe dahil edeceğiz. Her an her yerde yardıma hazır olacağız. Sadece bizim ekibimizle yetinmeyeceğiz, vatandaşlardan oluşan gönüllüleri de aramıza bekliyoruz" deyi konuştu.

Editör: Haber Merkezi