Çeşme Belediyesi'nin Türkiye Satranç Federasyonu'nun (TSF) katkılarıyla düzenlediği 3. Çeşme Open Uluslarası Satranç Turnuvası altı gün süren çekişmeli müsabakaların ardından tamamlandı. Turnuvanın Tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nde gerçekleşen ödül törenine, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Türkiye Satranç Federasyonu Çeşme Temsilcisi Mehmet Sarısaç, Türkiye Satranç Federasyonu hakemleri, satranç oyuncuları ile yakınlarının yanı sıra ülkemiz ve yurtdışından kente gelen çok sayıda satranç tutkunu katıldı.

'Dünyanın En İyi 200 Satranç Oyuncusu' listesinde yer alan oyuncuların da aralarında bulunduğu 13 ülkeden 300 satranç oyuncusunun katıldığı turnuva kıran kırana geçti. İki kategoride yapılan turnuvanın A kategorisinin şampiyonu Ukrayna'dan Yuriy Kuzubov olurken, İsrail'den Gil Popilski 2'nci, Azerbaycan'dan Sahriyar Rahmanov da turnuvayı 3'ncü sırada tamamladı. A kategorisinde Türkiye'den üç ismin ilk 10'a girebildiği turnuvayı; Mustafa Yılmaz 5'nci, Kıvanç Haznedaroğlu 9'ncu, Betül Cemre Yıldız 10'ncu sırada tamamladı. B kategorisinde ise Kaan Kara 1'nci, Alpin Can 2'nci, Yağız Sağol 3'ncü oldu.

Destek sürecek

Çeşme Open Uluslararası Satranç Turnuvası'nın gelecek yıl dördüncü kez düzenleneceğini açıklayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 'Umut ediyorum ki; turnuvada mücadele eden oyuncular, hem maçları sırasında hem de ilçemizde güzel vakit geçirmiştir. 3'ncü Çeşme Open Uluslararası Satranç Turnuvası, hem katılım sayısı hem de yurtiçi ve yurtdışında oluşturduğu yankı bakımından daha önceki organizasyonlara göre daha da başarılı oldu. Çeşme Open'ın gelecek yıl da düzenleneceği müjdesini veriyorum. Çeşme Belediyesi olarak satranç sporu ve Çeşme Open'a olan desteğimiz devam edecek' diye konuştu.


Editör: Haber Merkezi