23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu Konak Belediyesi’nin düzenlediği 5.Uluslararası Sokak Oyunları Festivali’yle taçlandı. Konak’ın dört bir yanından çocuklar; Gürcistan, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İspanya ve Fransa’dan gelen konuklarla birlikte doyasıya eğlendi. Köşe kapmaca, saklambaç, yakan top, sek sek, meşe, hula hop, ip atlama, kör ebe, istop, yağ satarım bal satarım gibi oyunları oynayan çocuklar, Sokak Sanatları Atölyesi’nin tavşan ve kanguru kostümlü sevimli maskotlarıyla oynayarak çocuk olmanın tadını çıkardı.

Ülkeler çocukların dilinde buluştu

Gündoğdu Meydanı’nda çocuklarla bir araya gelerek onlarla oyun oynayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, teknoloji çağında çocukların çocukluklarını yeterince yaşayamadığını söyleyerek festivalin bu eksiği giderdiğini söyledi. Türkiye’de sokak oyunlarını en kapsamlı ve uluslararası boyutta gerçekleştiren tek yerel yönetim olduklarını hatırlatan Başkan Tartan şöyle konuştu:
“Ben 23 Nisan’ı sadece coşku ve eğlence dolu bir bayram olarak görmüyorum. Aynı zamanda geleceğimizin en büyük güvencesi çocuklarımıza bazı alışkanlıkları ya da yeni güzellikleri tattırma fırsatı olarak da değerlendirmek gerekiyor. Çocuklarımız da bizimle birlikte çağın sorunlarına ortak oluyor, teknoloji her ne kadar onlar için bir şans olsa da sevgi, dostluk ve paylaşımdan uzak kalıyorlar. Bilgisayar elbette olmalı ama sokak oyunları da olmalı. Bu festivalin amacı biraz da çocukları sevgi ve paylaşımın içine çekmek; birbirleriyle dostluk kurmalarını, sosyalleşmelerini sağlamak. Aynı zamanda da çeşitli ülkelerden arkadaşlarıyla, çocuk olmanın ortak diliyle dünyaya sevgi ve barış tohumları ekmek.”  

Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşen festivalde çocuklar, özgürce oynamanın tadına vardı.  Rengarenk toplar, uçurtmalar, hula hoplar ve rüzgar gülleri arasında eğlenceli oyunlar oynayan çocuklar büyükleri de özendirdi. Anneler ve babalar da çocukluk günlerine döndü. Eğlenceli müzikler eşliğinde durmadan koşuşturan ve oyun oynamaktan yorulan çocuklar  birbirinden lezzetli ikramların da tadına baktı.
Editör: Haber Merkezi