Atatürk Meydanı’na ‘Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler’ mesajı ve pankartı ile çıkan Dikili Belediyesi Çocuk Halk Oyunları ekibinin gösterisi teknik bir arıza nedeniyle durunca, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gösterilerin sona erdiğini duyurdu. Oynamak için pozisyonlarını bozmayan çocukların hayal kırıklılıkları yüzlerine yansıyınca aileler de tepki gösterdi.

Teknik sorun halledilmesine rağmen protokolün de çocukları beklemeden kalkması, aileleri daha çok kızdırdı ve alkışlı protestolarına neden oldu. Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak’ın etrafını saran vatandaşlar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ve sorumluları şikâyet ettiler. ‘Çocuklarımızın başında tahammülsüz yöneticiler istemiyoruz, çocuklarımızın yüzlerine yansıtılan hayal kırıklılığına sebep olanların soruşturulmasını istiyoruz” dediler. Ailelerin şikâyetlerini dinleyen Dikili Belediye Başkan Vekili konu ile ilgili üzüldüğünü belirtirken herhangi bir açıklama yapmadı. Bazı vatandaşlar gösteriye katılan okulların, Dikili Belediyesi Çocuk Halk Oyunları Ekibinin gösteri yapmak için sahnede yer aldığı sırada, İlçe Milli Eğitim’in ‘artık gidebilirsiniz’ talimatıyla gönderildiği şikâyetinde de bulundular. Daha sonra Meydanda kalan vatandaşlar Dikili Belediyesi Çocuk Halk Oyunları Topluluğunun gösterilerini alkışlarla ve büyük bir beğeni ile izlediler.

Ancak yaşanan olaylardan dolayı çok üzüldüklerini belirten aileler Dikili Belediyesi Etkinlik Salonuna giderek, İlçe Milli Eğitim Müdürünü açıklama yapması için hemen beklediklerini söylediler. Ailelerin çağrısı üzerine salona gelen Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürü ailelerden özür dileyince yaşanan gerginlik sona erdi.