DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 5 No'lu Şube Başkanı Naci Çetin ve Buca Belediyesi'nde yeni seçilen işyeri temsilcileri ile birlikte Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'ya yeni yıl ziyaretinde bulunan Kani Beko, asgari ücretle geçinenlere günde 1 liralık zammın reva görüldüğünü söyledi. Gezi Parki direnişi sırasında 7 kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "O tarihte TOMA'lardan sıkılan gazlar sonucunda işçi arkadaşlarımızdan gözlerini kaybedenler oldu. O olaylarda polisleri ödüllendiren Başbakan Erdoğan şimdi Bakan çocuklarının yolsuzluk nedeniyle gözaltına alındığı için polisleri sürgün ediyor" dedi.

Fabrikalarımız gitti


10 yıl önce iktidarın tarım ürünlerine kota koyduğu dönemde DİSK olarak mücadele verdiklerini belirten Kani Beko, "O tarihte bir süre sonra fabrikalarımıza kota konulacağını söyledik. Bir bir fabrikalar satıldı. Şeker fabrikaları, tütün fabrikaları satıldı. Şimdilerde 2.5 milyon taşeron işçisi ne sendika güvencesi ne sigorta güvencesi olmadan çalışıyor. 10 yılda 11 bin işçimiz  iş kazasında öldü. Bu ölümler sürecek. Bunlar bir kader değil" dedi.  DİSK Genel başkanı Kani Beko, ülkede bu ortamda toplanan asgari ücret komisyonunun 5.5 milyon asgari ücretliye aylık 30 tl günlük ise 1 tl zammı reva gördüğünü kaydetti. Beko şunları söyledi: "Buca Belediye Başkanımız sayın Ercan Tatı, Torba Yasa çıktığında çalışanlarına bu yasayı uygulamayarak Türkiye'de örnek bir başkan oldu. O yasa ile belediyelerden birçok işçi başka kurumlara gönderilirken, işinden aşından ve yurdundan edildi. Ercan Başkan'a o günlerdeki doğru ve kararlı tavrı nedeniyle tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Şimdi ise bugünkü uygulamalara, asgari ücret ve  taşeronlaşmaya karşı birlikte mücadele günüdür. "

Çalışma yapalım

Taşeron sisteminin kaldırılması için DİSK ile birlikte çalışma önerisinde bulunan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise çalışanların Torba Yasa ile dağıtılmaması konusundaki uygulamasına destek veren sendika yöneticilerine teşekkür etti. Tatı, taşeron sisteminin kalkması için önümüzdeki dönemde sendika yöneticileri ile birlikte çalışma yapmak istediğini belirtirken, CHP'nin iktidarıyla bu sistemin tümüyle çözüleceğini kaydetti.  Ziyarette Buca Belediyesi'nden sorumlu 5 No'lu Şube Başkanı DİSK atkısını Başkan Tatı'ya armağan etti ve bugüne kadar süren uyumlu çalışmanın devam etmesini diledi.