Konak Belediyesi ile Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu'nun (EGE KARSFED) ortaklaşa düzenlediği geleneksel aşure etkinliğinin 7'ncisi Gültepe semtindeki Kıbrıs Şehitleri İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlendi. Kurulan dev kazanlarda kaynayan aşureler etkinliğe katılanlara dağıtıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve EGE KARSFED Başkanı Tarkan Eledağ'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte barış, kardeşlik ve hoşgörü vurgusu yapıldı. Okul bahçesini dolduran binlerce kişinin yanı sıra etkinliğe CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ile Gezi direnişi sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın anne ve babası da katıldı.

Rıza lokması paylaşıldı

Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 'Can'lar Merhaba' diyerek başladığı konuşmasında; '72 millet olarak barışa, dostluğa, kardeşliğe ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Zulmün karşısında direnmeye, direnmenin güzelliğini göstermeye zorunluyuz. Onun için varız, iyi varsınız, iyi ki varız. Bu Rıza lokması barış olsun, dostluk olsun, aşk olsun, afiyet olsun' dedi.

Kemeraltı'nda da kazanlar doldu

Konak Belediyesi'nin Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği aşure etkinliklerinin bir diğeri de Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda gerçekleştirildi. Kemeraltı Esnaf Derneği'nin katkılarıyla Salepçioğlu Pasajı önünde yapılan aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konak Belediye Başkanı Sema Peldaş, Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya ile birlikte kazanlar dolusu aşureyi önce kardı ardından vatandaşlara elleriyle ikram etti.