Aliağa Belediyesi, 1985 yılında yapılan ve geçtiğimiz yıla kadar hizmet veren belediye düğün salonunu, yerine modern bir kompleks yapmak üzere yıktı. Yıkım yerinde inceleme yapan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz söz verdiği bir projeyi gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek "İçinde düğün salonu, gençlik merkezi, restoranlar ve sinema salonu gibi kentimizin sosyal ve kültürel bir çok ihtiyacını karşılayacak çok amaçlı kompleks yapacağız" dedi.

Aliağa Belediyesi, kentin hızlı gelişimi ve değişimiyle ortaya çıkan ihtiyaçları karşılamak için eskiyen ve yapı ömrünü tamamlayan düğün salonunu yıkarak yeni bir projeye start verecek. 27 yıldan buyana kente hizmet veren düğün salonunun yıkım çalışmaları başladı. Yıkım işleminin 10 günde bitirilmesi planlanıyor.

Modern bir kompleks yapacağız

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, söz verdiği bir projeyi gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek; "Göreve başladığımızdan bu yana kentin ihtiyaç duyduğu tüm çalışmaları tek tek hayata geçiriyoruz. Tüm mahallelerimizde çalışmalarımız sürüyor. Yaklaşık 30 yıldır Aliağa'ya hizmet eden bu düğün salonu son yıllarda yapı ömrünü tamamlayarak ihtiyaçlarını karşılamıyordu. Yıkımı kısa sürede bitirerek yerine çok amaçlı kompleks bir bina yapacağız. Bu proje de göreve gelmeden önceden verdiğimiz sözlerden biriydi. Yapacağımız yeni kompleks; 1500 kişilik düğün salonundan restorana, gösteri ve sinema salonlarından çocuk oyun alanlarına, gençlik merkezlerine kadar kentin tüm sosyal ihtiyaçlarını uzun yıllar karşılayan bir yapı olacak. Yeni projenin şekli ve detaylarını önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi