Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde iki gün süren konferansta konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, 200 milyonu kendi kaynaklarıyla olmak üzere 500 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Personelin maaşını dahi ödemekte zorlanan bir belediyeden yatırım yapan belediye noktasına geldiklerinin altını çizen Başkan Durak, “Yatırım rakamları dikkate alındığında, şu iddiayı gönül rahatlığıyla ortaya koyabiliyoruz; Orantısal olarak Türkiye’nin en fazla yatırım yapan belediyesiyiz” dedi.

Kentin sahip olduğu değer ve zenginliklere yoğunlaşarak, bir kent kimliği yaratmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Durak, önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan projeleri hakkında da bilgi verdi. Yapımı tamamlanan Yamanlar Gençlik Merkezi, 2. Hizmet Binası, Türkan Saylan Kız Konukevi ile Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nı 1 Kasım’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı törenle açacaklarını belriten Başkan Durak, “En büyük projem” dediği Sosyal Yaşam Kompleksi’nin de temelini Kasım sonunda atacakları müjdesini de verdi.

‘Bütünşehir’ eleştirisi

Türkiye’deki yerel yönetim uygulamalarına da değinen Başkan Durak, “”5216 ve 5393 sayılı yasalarla demokratik ve katılımcı yerel yönetimlerden söz etmek mümkün değildir. Yerelleşmeyi sağlamak adına çıkartılan bu yasalar hedefine ulaşmamış, ilçe belediyeleri tamamen tutsak edilmiştir. Şimdi çıkartılmak istenen ‘Bütünşehir Yasası’ da bu tutsaklığı esarete dönüştürecek niteliktedir. Kentlerin kontrolsüz gelişip, büyümesinin önü açılırken, kent yönetimlerinin yetkileri sınırlandırılmaktadır.” dedi.
Editör: Haber Merkezi