Bugüne kadar belediye Amfi Tiyatrosu'nun salonlarında teorik olarak verilen bahçecilik kursu, havaların ısınmasıyla birlikte açık havada uygulamalı olarak gösterilmeye başladı. 'Bahçemi öğreniyorum' kursuna devam eden 50'ye yakın kursiyer, bu kez geçtiğimiz yıl 'En güzel bahçe yarışması'nda birinci olan Ömer Yıldırım'ın bahçesinde ders gördü.

Bahçedeki uygulamalı dersi, aynı zamanda Peyzaj Mimarı olan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve Yüksek Ziraat Mühendisi Nihal Ciğerim verdi.

Güzelbahçe'nin yanı sıra İzmir'in Urla, Seferihisar, Narlıdere, Konak, Karabağlar ve Buca'dan katılımların olduğu kurs, 24 hafta sürecek.

Bahçecilik kursunu, Yüksek Ziraat Mühendisi Şebnem Karaman, Yüksek Ziraat Mühendisi Haslet Akıllıoğlu, Peyzaj Mimarı Ziya Hazeral, Ziraat Teknikeri Çiçek İmren ve Peyzaj Mimarları Odası'nın görevlendireceği peyzaj mimarları veriyor.
Eğitimde bahçedeki çiçek ve bitkilerin bakımının yanı sıra peyzaj düzenlemesi, aşılama, gübreleme, zararlılarla mücadele, sulama, budama ve toprak bilgisi gibi konularda dersler veriliyor.
Editör: Haber Merkezi