Kentte sabah saatlerinde yapılan resmi tören sonrasında, bu kez de çeşitli siyasi parti ile sivil toplum örgüteri kutlama yaptı. Gruplar saat 13.00'te Konak Meydanı'nda, Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Sayıları 2 bini bulan kalabalık, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen, AKP hükümetinin politikalarını eleştiren sloganlar atan vatandaşlara, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, Aytun Çıray, Musa Çam da destek verdi.

Atatürk anıtına çelenk

Sık sık 'İzmir Cumhuriyetine Sahip Çıkıyor' sloganları da atan vatandaşlara, bu sırada çevredeki kafe ve restoranlarda oturanlar da alkışlarla destek verdi. Grubun en önündeki Atatürk resminin bir köşesinden turarak taşıyan ve tüm sloganlara katılan 8 yaşındaki Tuana Boşal'a, yürüyüşe katılanlar büyük ilgi gösterdi. Kordon'dan yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na ulaşan topluluk adına Atatürk Anıtı'na, üzerinde 'İzmir Halkı' yazan çelenk bırakıldı. Anıta ayrıca CHP ve DSP yöntecileri de partilerinin çelenklerini koydu.

Balbay'ın mektubu okundu

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın mektubunun da okunduğu kutlama sırasında konuşmacılardan CHP Milletvekili Aytun Çıray, AK Parti hükümetinin, iç ve dış politikalarını eleştirdi. Kalabalık, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin hep bir ağızdan okunmasının ardından dağıldı.


Editör: Haber Merkezi