Çağdaş, Karanfil Gaziler ve İzkent mahalleleri, Cumhuriyet mahallesine bağlanacak.

Buca Belediyesi, Evka bölgesinde 4  mahalleyi birbirine bağlayan yol çalışmalarına başladı. 3 ayda bitirilmesi planlanan yol ile bölge trafiği önemli şekilde rahatlayacak.Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yeni Buca Stadı'nın yakınında başlattığı yol çalışmasıyla 4 mahallenin birbirine daha kısa mesafede ulaşmasını sağlayacak. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Başkan Yardımcısı Tayfun Emre ile Fen İşleri Müdürü Ziya Çamsarılıoğlu  Adatepe'den Stadyuma doğru giden alanda 150 bin metreküp dolgu ile yapılacak yolun yapım çalışmalarını denetledi. 15 metre genişliğinde 600 metre uzunluğundaki imar yolu ile Adatepe Mahellesi Evka Bölgesine bağlanacak. Çağdaş, Karanfil Gaziler ve İzkent mahallelerini Cumhuriyet mahallesine  bağlayacak 10 metre genişliğinde 130 metre uzunluğundaki ikinci bir imar yolu da projenin içerisinde yer alıyor.

Trafik rahatlayacak

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, ilçenin ön önemli sorunlarından birisinin trafikte alternatif yolların olmamasına dikkat çekti. Evka bölgesinde belediye olanakları ile çok önemli bir alternatif yol kazandırıldığına işaret ederek konuşmasına şöyle devam etti:

"Stadyumdaki maç günlerindeki trafik sorunu bu çalışmayla çözülecek. Bunun yanı sıra Karanfil ve Çağdaş İzkent ve Cumhuriyet mahallelerine gidişlerde kolay bir ulaşım sağlanacaktır. Bölgede yaşayan Bucalılar'ın yıllardır beklediği çalışmayı kısa sürede bitirip, ulaşıma açacağız."

Ağaçlandırma yapılacak


Evka bölgesinde iki ayrı yolu kapsayan proje tamamlandığında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bölgedeki alanı ağaçlandıracağını da açıklayan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, "Bu çalışmayla bölgemiz önemli bir yolu kazanırken, ciddi bir yeşil alanın da bölgeye kazandırılacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi