Bu amaçla düzenlenen törende konuşan Kıraç, "Kahraman şoförü tebrik ediyorum. Gurur verici bir duygu." dedi. Koçak'a 10 bin liralık çek veren patronu Adem Seçilmiş de, "Şirket sahibiyim, ben bile o halde tankere binemem, doğruya doğru." şeklinde konuştu.

Valilikteki törene şoför Koçak, patronu Seçilmiş, Sivil Savunma ve İzmir İtfaiyesi'nde görevli erler katıldı. Vali Kıraç, "Bu kahraman şoför, bir faciayı önlemiştir. Kendisine bundan sonraki yaşamında sağlık diliyorum. Şirketini de böyle bir şoförü olduğu için tebrik ediyorum. Ülkesini ve milletini seven, görevine bağlı biri. En büyük vatanperver, mesleğini en iyi yapandır. Engin Koçak'ın da mesleğini en iyi şekilde yaptığını ve ülkemizin en değerli insanlarından olduğunu bugün itibariyle tescil ediyor, kendisini bir altınla ödüllendiriyorum." dedi.

15 yıllık şoför Koçak ise iki çocuğu bulunduğunu, "Kahraman babam" demelerinin kendisini çok mutlu ettiğini anlattı. Ödülün gurur verdiğini belirten Koçak, gerekirse hiç düşünmeden aynı şeyi yine yapacağını söyledi.


OLAY


Konak ilçesi Çınarlı semtindeki bir akaryakıt istasyonun deposuna 11 Mart 2011 tarihinde yakıt boşaltan Engin Koçak yönetimindeki 35 CJJ 69 plakalı tanker, bir kıvılcımla aniden alev aldı. Yangının LPG tanklarına ulaşma ihtimali üzerine tankeri boş alana doğru süren şoför Koçak, alevlerin istasyonda park halinde bulunan dört ve yolda giden bir otomobille kafeteryaya sıçramasını önleyemedi. Buna rağmen yaklaşık 100 metre ilerideki boş araziye götürmeyi başardı. Burada tankerden inererek uzaklaşan Koçak, muhtemel bir faciayı önledi. Bir süre sonra tankerde büyük bir patlama meydana geldi. Olayda can kaybı yaşanmazken beş otomobil ve istasyondaki kafeterya kısa sürede söndürüldü.
Editör: Haber Merkezi