'Her mahalleye bir belediye' sloganıyla kurulan semt evlerinin yenileri Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un doğup büyüdüğü Yeşil Mahalle ile Sevgi Mahallesi'nde açıldı.

Vatandaşların görüş öneri ve isteklerini belediyeye ileterek, çözüm aramalarında köprü görevi yapacak olan semt evinde, mahalle sakinlerine kurs ve eğitimlerin yanı sıra sağlık, hukuk ve psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek. Mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği açılışa Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Gaziemir Belediyesi Meclis üyeleri ve semt evi kursiyerleri katıldı.

Doğum öncesinden ölüme...


Gaziemir Belediyesi folklor ekibinin gösterisiyle başlayan açılışta hizmetleri hakkında vatandaşlara kısaca bilgi veren ve " hizmetlerimizle doğum öncesinden ölüme kadar insanların hayatlarına dokunuyoruz" diyen Başkan Şenol sözlerine şöyle devam etti: "Vatandaşlarımızı yönetime ve üretime dahil etmek amacıyla Cumhuriyet Semtevlerini kurduk. Her mahalleye kurduğumuz semtevi ile sizlere yerinde hizmet vermeyi ve istek, öneri, görüşlerinize daha çabuk çözüm bulmayı amaçlıyoruz. Semtevleri aracılığıyla istek, öneri ve beklentilerinizi bize ileterek kentin yönetiminde söz sahibi olun."
Şehirleşmeyle birlikte komşuluk ilişkilerinin zayıfladığına değinen başkan Şenol, mahalle halkından semtevlerine sahip çıkmalarını ve buraları birlik, bütünlük ve dayanışmanın merkezi haline getirmelerini istedi.

Başkan'a anlamlı hediye


Gazikent İlköğretim Okulu öğrencilerinin de katıldığı açılışta Başkanla birlikte 10. Yıl Marşı'nı coşkulu bir şekilde seslendiren çocuklar adına söz alan semt evi satranç kursiyerlerinden Nadir Kaya ve Gayenaz Şanlı, "Geleceğin emanetçisi olan bizlere bu güzel merkezi emanet ettiğiniz için teşekkür ederiz" sözleriyle duygularını dile getirdiler.

Mahalle sakinleri adına söz alarak başkan Şenol'a belediye hizmetlerini semt evleriyle ayaklarına getirdiği için teşekkür eden Hacer Genç ve Sibel Kaya, semtevleri aracılığıyla belediye hizmetlerinden daha çabuk haberdar olduklarını, görüş, öneri ve şikâyetlerini buralara bildirerek çok kısa sürede çözüme ulaştıklarını söylediler. Açılıştan sonra semt evini gezen ve kadınlarla pasta kesen başkan Şenol, kadınların kurslarda ürettikleri ve takımının renklerini taşıyan maskot bebek hediye edilince duygulu anlar yaşadı. Açılıştan sonra dansçıların sergilediği Latin Dansları katılımcılardan büyük beğeni topladı.
Editör: Haber Merkezi