Esin Gençel-Türkiye'de hakkettikleri ilgiyi göremediklerini belirten Mozart Akademi Kurucu Müdürü İlhan Cinpir, "Japonya'dan İzmir'e gelerek koronun çalışmaları hakkında bilgi almak ve çekim yapmak istediklerini söylediler. Hem şaşırdık, hem de gurur duyduk" dedi.

Mozart Akademi Gençlik Korosu'nun 2010 yılında seslendirdiği ve sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan bir Japon Şarkısı, 3 yıl aradan sonra Japonların ilgisini çekerek Japonya televizyon kanalı Japan İnternational Broadcasting İnc. (JİB TV) tarafından yeniden televizyonda yayınlanmak için yeniden çekildi. Çekimler 12 Mayıs Pazar günü İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesinde gerçekleşti. Çekimler hakkında bilgi veren Mozart Akademi Kurucu Müdürü İlhan Cinpir, 14-15 yaş arası çocuklardan oluşan 25 kişilik korolarının pop caz türünde seslendirmeler yaptıklarını belirterek, bu yaş aralığında ve pop caz türündü seslendirme yapan başka bir koronun Türkiye'de bulunmadığını söyledi.

Cinpir, koroda bulunan çocukların 7-8 yıldır eğitim aldıklarını belirterek, "Eşim Fatma Cinpir, 10 yıl kadar İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde, Çocuk Korosu'nda eğitim verdi. Mozart Akademi Gençlik Korosu'nu oluşturan çocuklarımız da eşimin öğrencileri. Mozart Akademi'yi kurduktan sonra da çocuklarımızla çalışmaya devam ettik. Koromuzun 2010 yılında seslendirdiği bir Japon parçasını, sosyal paylaşım sitesinde görerek beğenen bir Japonya kanalı yapımcıları, İzmir'de bulunan Japon Derneği JİKAD  ile irtibata geçerek  bize ulaştılar. Kurulan iletişimin ardından, kanal Japonya'dan İzmir'e gelerek koronun çalışmaları hakkında bilgi almak ve çekim yapmak istediklerini söylediler. Bu bizi hem şaşırttı, hem de çok gururlandırdı. Maalesef aynı ilgiyi Türkiye'de göremiyoruz" diye konuştu.

Cinpir, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bu istek koro öğrencilerimizin ve bizim çok hoşumuza gitti. Ayrıca programın sunumunun ve röportajların Japonya'nın en ünlü pop sanatçılarından olan May J tarafından yapılması ve Japonya'dan kalkıp İzmir'e kadar bizim için gelmesi  Mozart Akademi adına, İzmir ve ülkemiz adına gurur verici bir olay. 12 Mayıs'ta çekilen görüntüler Haziran ayında Japonya'da yayınlanacak. Japon kanalı JİB TV'nin uydu üzerinden Türkiye'de de izlenebiliyor. Şimdiki hedefimiz Japon şarkılarından oluşan repertuvarımızı genişleterek Japonya'da bir konser vermek istiyoruz. Bu konuda Japon yetkililer ile görüşmelerimiz devam ediyor."