KOSGEB'in, İzmir'de ilk kez Gaziemir Belediyesi ile başlattığı 27 bin lirası hibe toplam 97 bin lira kredili Yeni Girişimci Desteği Projesi, büyük ilgi nedeniyle tekrarlanıyor. Kendi işini kurmak isteyen 60 girişimci için son başvuru tarihi 1 Nisan...

KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün geçtiğimiz Aralık ayında ilk kez bir belediye ile ortaklaşa hazırladığı Yeni Girişimci Desteği Projesi'nin ilk etabı tamamlandı. Gaziemir Belediyesi'nin kurs ücretlerini karşıladığı proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan ve KOSGEB'in girişimcilik desteğini almaya hak kazanan 30 girişimciye törenle sertifikaları verildi. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törende, projenin 2. etabı da başlatıldı. 

Genç girişimcilere sertifikalarını veren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, başarılı geçen projenin büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Gaziemir, İzmir'in en hızlı gelişen ilçesi. Her yıl 10 bin nüfus ekleniyor. Bu yeni iş sahaları, yeni istihdam, yeni üretime ihtiyaç var demek. Yoğun istek üzerine bu kez 30 değil 60 girişimciye eğitim vereceğiz. Başta KOSGEB yetkilileri olmak üzere, eğitmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Belediye olarak işsizlikle mücadelede üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız" dedi.

KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, proje ile kendi işini kurmak isteyen girişimcilere destek olmayı ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirtti. İlk etabı tamamlayan girişimcilere başarılar dileyen Çanakçı, "30 girişimciyi seçip 60 saatlik eğitim verdik. Yoğun talep üzerine Gaziemir Belediyesi hassasiyet gösterdi, talepleri geri çevirmedi. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a teşekkür ediyorum. İkinci etapta, iki sınıf halinde 60 kişi eğitime alınacak. Girişimcilerin uygulanabilir iş planları değerlendirilip desteklenecek. Kabul edilen işlere, 27 bin lirası hibe olmak üzere 97 bin liraya kadar kredi vereceğiz. Kredi, iki yılı geri ödemesiz olmak üzere dört yılda faizsiz ödenebilecek" diye konuştu. 

Törende konuşan ABİGEM Proje Yöneticisi ve Eğitmeni Ebru Dinçer ise, girişimcilerin krediden yararlanabilmek için KOSGEB'e bir iş planı sunması gerektiğini, eğitimlerde bu planın nasıl hazırlanacağını teorik olarak ve atölye çalışmalarıyla anlatacaklarını söyledi.


10 Nisan'dan itibaren eğitim başlayacak


Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 2. etabı için başvurular 1 Nisan 2011'e kadar kabul edilecek. Girişimci adayları, belediyeye başvurarak kendilerine verilen formlardaki testleri cevaplandıracak. Belli bir puanın üstüne çıkanlar mülakata alınarak, projeleri ve iş fikirlerinin uygulanabilirliği ölçülecek. Belirlenecek 60 şanslı girişimci adayı, 10 Nisan'dan itibaren 60 saatlik eğitimlere başlayacak. 3 ay sürecek kursa Gaziemir'de ikamet eden yeni girişimciler başvurabilecek.

Editör: Haber Merkezi