27'inci celsesi yapılan duruşmada söz alan sanıklardan Faik Ahmet Akıncı, "Bu davayı senariste verseniz filmini bile çekmez. Bir deli kuyuya taş atmış, 40 akıllı çıkarmaya çalışıyor" dedi. Mahkemeye yeni başkan olarak atanan Hakim Tamer Bulam, "Dosyayı inceleyemedim. İnceleyince ben de anlıyacağım" diye cevap verdi. Hakim Bulam, Anayasa Mahkemesi'nin kararını verdiğini, gerekçeli kararın henüz açıklanmadığını belirtip, duruşmayı 25 Ekim'e erteledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 2 Mayıs ve 22 Kasım 2011 tarihlerinde yapılan iki polis operasyonuyla başlatılan 'ihalelerde yolsuzluk, organize suç örgütü kurma' soruşturmasının 129 tutuksuz sanığı için 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaya devam edildi. 27'inci celsesi yapılan duruşmaya, hakkında toplam 397 yıl hapis istenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ikinci kez katılmazken, tutuksuz yargılanan diğer bürokratlar ve avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Tamer Bulam, Anayasa Mahkemesi'nin İstanbul 3'inin Ağır Ceza Mahkemesi'nin  yaptığı başvurunun kararını verdiğini, gerekçeli kararın henüz açıklanmadığını belirtip, bu konuda avukatların ve sanıkların bir diyeceklerinin olup olmadığını sordu. Kocaoğlu ve bir kısım sanığın avukatı Ercan Demir ise AYM'nin 7 Nisan tarihinde başvuruyu sonuçlandırdığını ancak gerekçesini henüz yazılmadığı için başvuru sonucuyla ilgili açıklamanın yapılmadığını kararın beklenmesini istedi.

Duruşmada söz alan sanık Fait Ahmet Akıncı ise adeta söylediği sözlerle kendini ihbar etti. Akıncı şöyle dedi:

"Ben bu davaya yoldan geçerken katılmış birisiyim. Ben ne belediyede çalışıyorum ne ihaleye girdim, ne ihaleden dosya aldım. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yerine bile bilmem. Ama İstanbul Büyüşkşehir, Küçükçekmece, Mamak, Kayseri ve Gaziantep Büyükşehir Belediyelerine ait dosyaları inceleyin, oralarda yolsuzluk yaptım. Fethullah Gülen'e ve Cumhurbaşkanına hakaret etitğim için bu davaya dahil edildim. Bu yüzden üç kez hakaret suçundan cezaevine girdim. Bu dava nedeniyle işimi ve eşimi kaybettim.  Bu dava ile hiç bir ilgim yoktur. Bir deli kuyuya taş attı, 40 akılı çıkaramıyor. Bu davayı senaresitte verseniz filmini bile çekmez. Beni yakalayan polislerin hepsi şimdi cezaevinde. Beni bu davadan kurtarın. Bu davada neden varım ve niçin yargılandığımı bilmiyorum."

Hakim Tamer Bulam da "Ben de bu mahkemeye yeni atandım. Dosyayı inceleyince, herşeyi anlıyacağım" diye cevap verdi. Mahkeme Başkanı Hakim Tamer Bulam, İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptığı taleple ilgili kararın çıktığını, henüz yayınlanmadığını ve bu kararın beklenmesi için duruşmayı Ekim ayına erteledi.