İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilçe belediye başkanlarıyla aldığı karar doğrultusunda, kent genelindeki temizlik çalışmalarına Konak’tan başlandı. İzmir’in 20 ilçe belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin güçlerini birleştirerek başladığı temizlik çalışmasının ilk etabında toplam 226 personel, 35 adet kamyon-kamyonet,15 adet kepçe, 13 adet süpürme aracı, 3 adet su tankeri-arazöz, 2 adet yükleyici ve 2 adet ekskavatör yer aldı. Ekiplerin Konak’taki iki günlük çalışmanın ardından diğer ilçelere geçeceği açıklandı. Çalışmanın 1.5 ay içinde tamamlanması planlandı.

Konak Belediyesi’nin Gürçeşme yolu üzerindeki temizlik şantiyesinden verilen starta İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin bürokratları katıldı. Çalışma hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Yılmaz şunları söyledi: 
“Halkımızın imece kültüründen hareketle başlattığımız bir kapmaya bu. İlçe belediyelerimizin temizlik işleri, fen işleri, iş makinesi ve eleman desteğini alarak bir ilçede toplanıp o ilçemizi temizleyecek ve sonra  sırasıyla diğer ilçelere geçeceğiz. Temel amacımız hem kentte kapsamlı bir temizlik yapmak hem de  halkımıza ‘Biz temizliyoruz, kirletmeyelim’ diye mesaj vermek. Onlara ‘çöplerin yeri konteynırlardır, molozların yeri de sokaklar değil moloz döküm alanlarıdır’ hatırlatmasını yapmak istiyoruz.  Bu çalışma kapsamında sokaklar süpürülecek, yollar yıkanacak. Yağışlar başlamadan logarlar dolmadan yollardaki moloz atıkları temizlenerek yasal döküm alanlarına götürülecek. Ağaç budama, ot temizliği yapılacak. Konteynırlar ilaçlanacak”.


Editör: Haber Merkezi